Liberalii au votat împreună cu PSD și ALDE trecerea ELCEN la Firea

0
100

Camera Deputaților a adoptat, marți, OUG 61/2017 care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

Ordonanța de Urgență a Guvernului 61/2017 pentru aprobarea unor măsuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de acțiuni deținute de către statul român la societățile producătoare de agent termic la unitățile administrației publice locale în vederea înființării și organizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a fost adoptată cu 218 voturi „pentru”, 44 „împotrivă” și trei abțineri.

USR și PMP au anunțat că nu susțin această ordonanță, menționând că nu există un studiu de impact și Primăria Capitalei devine principalul jucător pe piața de energie. ALDE și UDMR au susținut actul normativ, menționând că este normală trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.

Camera Deputaților este for decizional.

Deputatul PMP, Robert Turcescu, i-a acuzat pe facebook pe liberali că au votat împreună cu PSD și ALDE: Draga Ciprian Ciucu,  Colegii tai liberali din Camera Deputatilor au votat cu voiosie legea de mai jos. Rezumat: ELCEN poate trece la “prietena” ta, doamna Firea. O fi bine? Tu ce zici? PS: PMP a votat impotriva acestei mizerii.