Scandal în echipa masculină de Cupa Davis

0
99
Perechea Florin Mergea/Horia Tecau isi strang mana in timpul meciului cu Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem (Israel), in primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorica a zonei Europa-Africa, in Sala Transilvania din Sibiu, sambata, 7 martie 2015. OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Tenismenul Florin Mergea a anunţat, marţi, că nu va face parte din echipa României de Cupa Davis, care va juca în Israel un meci decisiv pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Europa/Africa. Jucătorul clasat pe locul 47 ATP la dublu a lăsat să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei, transmite News.ro.

„Din păcate nu voi face deplasarea în Israel. Ştiu ca foarte multi dintre voi abia aşteptaţi sa ma vedeţi din nou sub culorile naţionalei. Am muncit foarte mult, alături de echipa mea, în ultimele săptămâni pentru a fi pregătit pentru acest meci. Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate, ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fără a crea un conflict. Cupa Davis a fost şi rămâne unul din motivele pentru care joc tenis şi imi doresc sa revin cat mai repede în echipa, însă sub alte circumstanţe”, a scris Mergea, pe contul său de Facebook. 

Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Israel, din barajul de menținere în Grupei I a Zonei Europa/Africa, nu cuprinde cei mai buni jucători de simplu sau de dublu ai momentului, Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea.

Jucătorii nominalizați de Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea amintită sunt Dragoș Dima (464 ATP la simplu, 1.264 ATP la dublu), Nicolae Frunză (588 ATP la simplu, 663 la dublu), Vasile Antonescu (649 ATP la simplu, 454 la dublu) și Bogdan Borza (793 ATP la simplu, 1.229 la dublu), potrivit Federației Române de Tenis.

Copil ocupă locul 74 în clasamentul mondial de simplu, iar la dublu Tecău se află pe poziția a 11-a, iar Mergea pe locul 47.

Meciul cu Israelul va avea loc în perioada 27-29 octombrie, pe Canada Stadium din Ramat Hasharon, suprafața de joc fiind hard.

Fără Florin Mergea, al doilea cel mai bine clasat jucător român de dublu după Horia Tecău, şi fără Marius Copil, cel mai bun român la simplu, echipa a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, după ce a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.