DNA pregătește un dosar pentru un procuror aflat în cărți pentru o funcție importantă

0

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție vor trebui să decidă, pe 20 octombrie, dacă admit cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de redeschidere a anchetei penale într-un dosar în care, teoretic, sunt vizați fostul procuror șef al Parchetului Buftea, Nelu Carpen, avocatul Adrian Zamfirachi, fostul polițist Mihail Vișan și procurorul Florentin Ioan Ene – în prezent la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, chiar fost procuror DNA pentru o scurtă perioadă de timp, scrie Sursa Zilei.

Unul dintre obiectivele cererii DNA pare a fi, însă, deschiderea unui dosar pe numele procurorului Viorel Cerbu, cel care a instrumentat cauza în care Carpen, Zamfirachi și Vișan au fost condamnați.

”Informațiile sunt că se încearcă deschiderea unui dosar pe numele lui Viorel Cerbu. Întâmplător, aceste informații vin în aceeași perioadă cu altele care spun că Cerbu este în cărți pentru o funcție de conducere în sistemul judiciar. Unul din posturile vehiculate este cel de șef viitoarei direcții/secții speciale de anchetare a magistraților”, au explicat sursele citate.

Pe de altă parte, procurorul Florentin Ene este în relații de prietenie cu un alt fost procuror DNA, Iuliana Bendeac.

În acest context trebuie reamintit că, în octombrie 2013, ministrul justiției de la acel moment, Robert Cazanciuc, îi propunea pe procurorii Iuliana Bendeac și Viorel Cerbu pentru conducerea Secției de combatere a corupției DNA. Evenimentul a generat un important scandal public, Laura Codruța Kovesi fiind împotriva celor doi, ceea ce a dus la retragerea de către Cazanciuc a propunerilor.