Liberalii au respins rectificarea bugetară la sectorul 1: Școlile riscă să rămână fără bani pentru plata utilităţilor şi pentru demararea unor proiecte

0
64

Primăria sectorului 1 al Capitalei informează că proiectul de rectificare bugetară a fost respins pentru a doua oară, în şedinţa de luni, subliniind, în context, că unităţile de învăţământ riscă să rămână fără bani pentru plata utilităţilor şi pentru demararea unor proiecte.

„Printr-un tertip politic al consilierilor locali ai PNL, unităţile de învăţământ din sectorul 1 riscă să rămână fără bani pentru plata utilităţilor şi pentru demararea de proiecte esenţiale pentru elevii din această zonă administrativă. Folosindu-se de un amendament prin care ‘mimau’ grija pentru finanţarea învăţământului din sectorul 1, aceştia nu au făcut decât să blocheze finanţarea infrastructurii şcolare folosind drept pretext bugetul nou-înfiinţatei instituţii pentru protecţia mediului”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Conform aceleiaşi surse, consilierii locali ai PNL au considerat că fondurile alocate prin rectificarea bugetară pentru Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului „sunt prea mari – deşi fuseseră înjumătăţite faţă de şedinţa precedentă – şi au făcut un amendament prin care au propus ca o parte din banii alocaţi pentru funcţionarea acestei direcţii” să fie transferaţi la capitolul educaţie.

„Practic nu făceau decât să transfere fondurile dintr-un capitol bugetar într-altul, care oricum avea asigurată finanţarea solicitată. Amintim că Primăria sectorului 1 dispune de fonduri necesare atât pentru dezvoltarea infrastructurii de învăţământ şi a proiectelor extraşcolare, cât şi pentru finanţarea direcţiei de salubrizare prin care se vor implementa proiecte pentru managementul deşeurilor şi protecţia mediului”, a precizat aceeaşi sursă.

Primăria menţionează că, potrivit planului de acţiune pe termen scurt trimis consilierilor locali la momentul înfiinţării noii direcţii, primele investiţii ar urma să fie realizate chiar în şcoli, „acolo unde vor fi instalate primele platforme inteligente pentru colectarea selectivă a deşeurilor”. Această investiţie ar urma să fie dublată de acţiuni de educaţie civică, se mai arată în comunicat.