Cabanele şi pensiunile din staţiunea Straja vor beneficia de apă potabilă printr-o reţea de distribuţie centralizată

0
143

Cabanele şi pensiunile din staţiunea Straja vor beneficia de apă potabilă printr-o reţea de distribuţie centralizată ce va fi construită în zonă de operatorul public regional Apa Serv Valea Jiului, cu o finanţare de peste 5 milioane de lei ce a fost aprobată luni de consilierii judeţeni din Hunedoara.

Documentaţia adoptată de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara prevede construirea unei reţele de aducţiune spre Straja, care va măsura 4,18 kilometri, şi a unei reţele de distribuţie a apei în staţiune, cu o lungime de 1,95 kilometri. De-a lungul reţelei de distribuţie vor fi instalaţi 16 hidranţi ce vor putea fi folosiţi în situaţiile de stingere a incendiilor.

„Proiectul a pornit în vară când, împreună cu preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, cu primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, am văzut la faţa locului ce se întâmplă. Împreună cu operatorul SC Apa Serv Valea Jiului SA am ajuns la concluzia că este cel mai bine ca apa să fie transportată de jos, din Lupeni către Straja. Nu va fi scoasă la licitaţie această lucrare pentru că va fi executată de operatorul de apă”, a declarat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.