Vandalizarea tramvaielor și autobuzelor la Arad a devenit un fenomen: 100 de scaune distruse pe lună

0
100

Primăria Arad reclamă că vandalizarea vagoanelor de tramvai a devenit „un adevărat fenomen” şi face apel către locuitorii oraşului să se implice pentru a se stopa astfel de practici, sesizând imediat dacă sunt martori la producerea unor distrugeri., transmite Agerpres.

„Alarmant este faptul că vorbim despre un adevărat fenomen cu care CTP Arad se confruntă în ultima perioadă. Iar când spunem vandalizare, ne referim la scaune sau bănci distruse, graffiti-uri aplicate atât pe exteriorul, cât şi pe interiorul vagoanelor de tramvai, hârtii sau coji de seminţe aruncate peste tot. Întrucât cazurile de acest gen sunt tot mai frecvente, apelăm la spiritul civic al arădenilor pentru a pune capăt acestui fenomen”, arată comunicatul Primăriei.

Instituţia îi roagă pe arădeni ca, în momentul în care sunt martori la distrugeri, „să anunţe în cel mai scurt timp vatmanul”.

„Pe lângă pagubele directe rezultate din înlocuirea pieselor distruse, CTP Arad înregistrează pierderi din cauza imobilizării temporare a mijloacelor de transport în comun avariate, prin retragerea lor de pe traseu. A fost şi cazul tramvaiului prezentat recent pe reţelele de socializare, rulând prin centrul oraşului cu banchetele distruse. Vagonul a fost retras la scurtă vreme de la incident, iar băncile au fost reparate, din bani publici, adică din banii fiecăruia dintre noi”, mai arată Primăria Arad.

În 6 martie 2019, directorul CTP Arad, Claudiu Godja, declara pentru AGERPRES că distrugerile intenţionate provocate de călători sunt tot mai mari. Conform acestuia, în medie, trei scaune din tramvaie şi autobuze sunt distruse în fiecare zi, adică aproximativ 100 pe lună, în general prin tăierea tapiseriei.