spot_img
4.1 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăhighlightLegăturile primejdioase ale lui Kovesi cu una din cele mai controversate firme...

Legăturile primejdioase ale lui Kovesi cu una din cele mai controversate firme din România

-

Şefa DNA are o relaţie amoroasă din 2012 (de patru ani) cu coordonatorul de marketing şi PR al uneia dintre cele mai puternice și mai controversate firme din România. O firmă care cucereşte pe rînd, fără probleme, noi teritorii de afaceri în România şi-şi permite să finanţeze, pe bani grei, o televiziune de ştiri fără rating: Digi Tv, a scris sâmbătă seară pe blogul său jurnalistul Ion Cristoiu.

- Reclama -

Mult mai important, RCS-RDS s-a implicat nepermis de mult în campania electorală pentru alegerea lui Klaus Iohannis, a făcut parte din Reţeaua de presă care a întreţinut diversiunea cu Diaspora, a oferit României doi viitori ambasadori.Nu poate fi trecut cu vederea nici rolul asumat de Digi Tv de bulan al DNA.Televiziunea nu numai că are acces în premieră la dosarele DNA, dar, mai mult, se ocupă de cultul personalităţii Codruţei Kovesi.
Folosirea Digi Tv ca purtător de cuvînt al SRI-DNA a dus şi la o altă ciudăţenie:Aproape toţi jurnaliştii care au servit și servesc interesele DNA, trecînd în redacții, drept oamenii Binomului SRI- DNA, au fost angajaţi la Digi Tv. Unii pe posturi de evidentă sinecură, mai scrie Cristoiu.

- Advertisement -

FRAGMENTELE RELEVANTE DIN TEXTUL LUI CRISTOIU:

Din nenorocire pentru dezvăluirea adevărului, textul din Caţavencii se concentrează exclusiv pe o posibilă legătură între amorul celor doi şi Dosarul de şantaj întocmit de DNA Antenei Group.
De ce din nefericire?
Pentru că, în chiar seara lui 4 mai 2016, Antena 3 a făcut mare tărăboi doar pe seama informaţiei asupra căreia s-a concentrat revista Caţavencii:
1) Informația se referă la o pricină între Antena 3 şi DNA.
Insistînd pe această informaţie, Antena 3 a lăsat impresia penibilă a unei campanii în interes propriu.
2) Antena 3 e urîtă de o mare parte a presei româneşti.
În aceste condiţii, a fost uşor Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA să stingă Scandalul.

Astfel:

1) Joi, 5 mai 2016, DNA a dat un Drept la replică pentru emisiunile de la Antena 3.
Finalul stă sub semnul unei agresivităţi descumpănitoare:
„Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.
Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale.”

2) Divizia Presă a Binomului SRI-DNA s-a năpustit asupra Antenei, manipulînd astfel încît să se înţeleagă că e vorba de o nouă „campanie de defăimare” a Codruţei Kovesi de către Trustul lui Dan Voiculescu.

Grosolănia, manipulatoare a scos din discuţie adevărul că informaţia a fost dezvăluită de Caţavencii:
Nu întîmplător s-a manipulat astfel.

Publicaţia Caţavencii se bucură de autoritate.
Prin reducerea Scandalului la un război Antena 3 Kovesi informaţia explozivă a fost îmblînzită.
Adevărat informaţie explozivă, nedezminţită de Codruţa Kovesi se referă la relaţia amoroasă ditnre şefa DNA şi unul dintre membrii conducerii RCS-RDS.

Desigur, din punct de vedere moral relaţia nu ridică nici o problemă.
Amîndoi sînt necăsătoriţi.

Problema, marea problemă, e însă de ordin penal.
Noul Cod Penal definește prin articolul 297 alin. (1) abuzul în serviciu:
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica“.

Această definiție aberantă prin caracteru-i imprecis a fost folosită de DNA sub conducerea Codruței Kovesi pentru a spori urieșește numărul dosarelor. Din 2013, pînă în 2015, dosarele cu abuz în serviciu au avut următoarea dinamică: 2013 – 268 de cazuri; 2014 – 464 de cazuri; 2015 – 601 de cazuri. Formularea îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu transformă în faptă de corupție și ceea ce nu a fost cu intenție, altfel spus îndeplinirea defectuoasă din neglijență , din nepricepere, sau chiar dragoste. . Un funcționar sau o funcționară își îndeplinește defectuos atribuțiile și din cauza orbirii date de amor.

Exploatînd un derapaj din Codul de Procedură Penală, sub conducerea Codruţei Kovesi, procurorii DNA au operat numeroase reţineri şi au cerut numeroase arestări preventive invocînd formula:
Suspiciuni rezonabile.

Faţă de Codul anterior, pentru reţinere şi cerere de arestare preventivă nu mai e nevoie de probe.
Sînt suficiente raţionamentele procurorilor menite a justifica Suspiciunea rezonabilă.
Prin aceasta, DNA a introdus în Justiţia românească un procedeu din Teroarea franceză.
Singurul temei de arestare e Suspiciunea procurorului!

După modelul care a dus la reţinerea şi arestarea preventivă a numeroase persoane, fără nici o probă, doar pe baza suspiciunilor rezonabile ale procuroriluor, precizînd că n-avem nici o probă, ne permitem să lansăm şi noi următoarele suspiciuni rezonabile în legătură cu Codruţa Kovesi şi amorul ei:

1) Amorezarea lui Florin Nemeş din 2012 n-a fost dezinteresată. Sînt multe filme în care o firmă puternică vleîră în patul unei procuroare sau judecătoare un tînăr frumuşel.
De ce n-am crede că asta a fost şi aici?
Mai ales că Florin Nemeş, deşi amorezat, nu şi-a dat demisia din funcţia de la RCS-RDS, după ce a început relaţia cu şefa DNA.
2) Desigur, Codruţa Kovesi e Eroina Poporului Român. E, totuşi, o femeie. Şi pînă la proba contrarie, putem presupune că o femeie poate fi orbită din dragoste şi, oarbă fiind, poate comite multe prostii ca şefă a DNA. Ca, de exemplu, să protejeze firma al din conducerea căreia iubitul face parte de o anchetă DNA. O anchetă DNA ar putea provoca probleme firmei. La rîndu-i, firma pentru a mai strînge cureaua putea să renunțe la Florin Nemeș. Cum ar arăta întîlnirile femeii îndrăgostite care e Codruța Kovesi cu un bărbat supărat că-și pierde jobul? Și ce nu face o femeie îndrăgostită pentru ca bărbatul iubit să nu mai fie supărat!
Am putea avea astfel suspiciuni rezonabile – vorba procurorilor conduși de Codruța Kovesi- pentru infracțiunea de abuz în serviciu, așa cum e definită ea de Codul Penal, o definiție la care șefa DNA ține mult.

Pînă la ora la care scriem acest text, nici Codruța Kovesi, nici Florin Nemeș n-au dezmințit informațiile din Cațavencii despre povestea lor de iubire care durează din 2012, altfel spus de a lungul primului mandat de șef DNA al Codruței Kovesi.
Pînă cînd vor veni aceste dezmințiri (dacă vor veni vreodată), noi ne permitem să credem în adevărul informațiilor publicate de Cațavencii.
Și în consecință să scriem că există suspiciuni rezonabile pentru caracterul penal al frumoasei povești de iubire dintre Codruța Kovesi și unul dintre șefii RCS& RDS.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img