spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeAVERTISMENTUL pentru România al adjunctului secretarului de stat american

AVERTISMENTUL pentru România al adjunctului secretarului de stat american

-

Nu DISTRUGEŢI NATO din interior prin abuzuri, este mesajul Americii pentru Europa de Est, implicit şi pentru România, în cadrul turneului pe care Antony J. Blinken, adjunctul secretarului de stat american, îl face în această zonă, el aflându-se sâmbătă la București.

Puterea NATO sta in valorile democratice pe care toti membrii aliantei le impartasesc, astfel ca orice incalcare a principiilor democratice si ale statului de drept sunt o amenintare interna la adresa NATO, a spus Antony J. Blinken, adjunctul secretarului de stat american, intr-un discurs tinut in Varsovia, Polonia, pe data de 5 mai 2016.Focalizarea discursului din Polonia pe statul de drept vine si in contextul in care oficialul american se va intalni cu inalti oficiali romani in perioada 7-8 mai, pe agenda discutiilor fiind si situatia statului de drept din Romania, scrie pe siteul propriu Coaliția Românilor din America împotriva corupției.

- Advertisement -

„In contextul in care destule voci din Romania iau ca model de urmat actuala situatie politica din Polonia, unde sub pretextul eliminarii opozitiei de stanga se incalca reguli democratice, discursul oficialului american tinut la Varsovia a venit sa clarifice ca orice violare a principiilor statului de drept si ale democratiei sunt o amenintare din interior la adresa NATO”, a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

„Speram ca discursul lui Blinken din Varsovia sa fie privit de romani in primul rand ca o invatatura despre cum valorile fundamentale pot aduce pace si prosperitate. Valori ca libertatea, democratia sunt imuabile si au rezistat dincolo de orice dictator. Tine de noi, insa, daca dorim sa aparam aceste valori sau nu”, a concluzionat Terhes.

- Advertisement -

La inceputul discursului sau, oficialul american a punctat faptul ca Polonia are cea mai veche constitutie din Europa, sarbatorind in acest an 225 de ani de la scrierea ei.

„Un document care a pavat calea miscarilor democratice din intreaga lume spre emanciparea aspiratiilor umane universale”, a spus Antony Blinken.

„Testul curajului nostru ca cetateni, semnul capacitatii noastre de adaptare ca guverne, masura puterii noastre ca natiuni este modul in care ne confruntam cu aceste momente: daca ne adunam laolalta, daca stam impreuna in apararea libertatii, democratiei si a statului de drept impotriva vanturilor periculoase ale tulburarilor si divizarii.”

ANALIZA COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN AMERICA INTEGRAL

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img