spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăDezvaluiriLEGĂTURILE EXPLOZIVE din scandalul SIPA: Coldea, generalul Gheorghe, Dan jr, DNA, piarul...

LEGĂTURILE EXPLOZIVE din scandalul SIPA: Coldea, generalul Gheorghe, Dan jr, DNA, piarul SRI și al lui Kovesi

-

Despre scandalul SIPA se vorbește de peste 10 ani. Mai mult pe la colțuri decât foarte aplicat în spațiul public. Dan Andronic l-a readus în spațiul public în Evenimentul Zilei. Dosarul e exploziv mai ales ținând cont de ipoteza ca dosarele murdare din arhiva SIPA să fi fost folosite în câmpul tactic din Justiție în special prin șantaj la judecători.

- Reclama -

Nu avem pretenția că rezolvăm acest caz, dar prezentăm niște legături interesante în opinia noastră care pot duce și la alte piste în scandalul arhivei SIPA. 

SIPA a fost condus de fostul general de Securitate Marian Ureche. Adjunctii sai au fost generalul Marian Descultu, fost ofiter la Directia a IV-a a Securitatii Statului, si generalul Dan Gheorghe.

Despre generalul Dan Gheorghe (foto) se spune că ar fi fost (spunem a fost deoarece a decedat în 2011) unchiul fostului prim adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea. 

Dan Gheorghe a lucrat în celebra unitate Doi și un Sfert, dar și la Brigada Antiteroristă din SRI.

Florian Coldea a fost propulsat în cadrul SRI ca urmare a legăturilor sale extrem de apropiate cu generalul Dan Gheorghe. Acesta din urmă ar fi, spun unele surse, rudă din partea mamei cu generalul Coldea.

Dan Gheorghe s-a născut în comuna Sinta, județul Arad, localitate învecinată cu comuna Târnova, același județ, locul de naștere al lui Coldea și, totodată, locul unde domiciliază părinții acestuia.

În 2007 apar două note provenite din biroul lui Florian Coldea, la aceea vreme prim adjunct al directorului SRI,  despre trei judecători ai Curţii Constituţionale a României de la vremea aceea și posibilele lor legături cu fosta Securitate.

Coldea scrisese niște note de mână despre Ion Predescu, Nicolae Cochinescu și Aspazia Cojocaru făcând referire la dosare de la CNSAS și Parchet.

Proveneau informațiile din arhiva SIPA?

Dan Gheorghe are un fiu, Rareș Dan (foto), de profesie avocat.

Numele acestuia apare în multe dosare legate de DNA în special de cei care au rămas cu banii și libertatea, printre care Claudiu Florică (fiul generalului Florica implicat in scandalul Tigareta II) și Dinu Pescariu. Dar nu numai atât…

Un articol despre avocatul Rareș Dan a apărut în august 2010 în Bizlawyer.

Din articol aflăm nu numai că firma de avocatură a fost implicată în afaceri de peste 100 milioane de euro în 2009, anul crizei financiare, dar și că a lucrat pentru The Group și Willbrook Management.

The Group aparține Mihaelei Nicola (foto), care câțiva ani mai târziu făcea piarul SRI și conform informațiilor publice este consultantul în comunicare al șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Wilbrook este firma implicată în scandalul Cathedral Plaza.

Dar și pentru Central Residential Park, afacerea imobiliară a celebrului Nicolae Dumitru zis Niro pentru care a lucrat tatăl avocatului, celebrul Dan Gheorghe.

Niro a scăpat și el ieftin din dosarul Microsoft.

Elena Udrea dezvăluia, în cadrul unui interviu acordat pentru Hotnews, că există un avocat, pe nume Rareș Dan, apropiat de DNA, implicat în mai mute dosare controversate instrumentate de instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.

Interesant este că una din firmele lui Rareș Dan a fost implicată în campaniile publicitare ale Ministerului Dezvoltării în perioada în care acesta era condus de Elena Udrea.

“Denuntatorul bun nu numai ca nu merge la WC in celula, dar nu este nici acuzat si ramane si cu banii furati. Uitati-va la Florica si Pescariu...Denuntatorii au un element comun in persoana avocatului. Vorbim de Rares Dan, fiul fostului general de securitate Gheorghe Dan, un fel de mentor al lui Florian Coldea. Cum preia Rares Dan un caz, cum DNA-ul ii face scapati clientii”, afirma Elena Udrea.

Mai trebuie spus că DNA  a achiziţionat echipamente tehnice şi IT de la un fost partener de afaceri al administratorului firmelor lui Nicolae Dumitru „Niro”. Este vorba despre o afacere încheiată la data de 21 octombrie 2014 între DNA şi SC Andytech Concept SRL, privind achiziţionarea de aparatură de înregistrare, aparate de transmisie digitală, microfoane, staţii radio, precum şi accesorii pentru echipamente audio-video, pentru care DNA a plătit 435.465 lei fără TVA. În septembrie 2012, aceeaşi firmă a mai încasat de la DNA un contract în valoare de 330.000 de lei fără TVA, pentru livrarea unor alte echipamente tehnice specifice activităţilor de filaj, interceptare şi urmărire. Firma în cauză are ca asociat unic şi administrator pe Andrei Tupan. Potrivit unor date oficiale, însă, societatea Andytech Concept SRL a deţinut, până în mai 2008, jumătate din acţiunile SC Tech Industries Constructions SRL, alături de Gheorghe Dan, tatăl avocatului Rareş Dan.

„Un om de afaceri implicat în dosarul Microsoft mi-a spus că, în 2004, Gheorghe Dan a făcut o intervenţie la Alexandru Bittner (foto) în favoarea lui Florian Coldea. Ştiu de la Dinu Pescariu că Rareş Dan este apropiat de generalul Coldea. Pescariu mi-a povestit că are un cont blocat în Elveţia pe o firmă fără probleme penale, dar care, la un moment dat, a făcut afaceri cu altă firmă. Omul de afaceri de care am vorbit şi-a deblocat contul cu ajutorul lui Rareş Dan, prin intermediul lui Florian Coldea, iar Dinu Pescariu voia şi el să-şi deblocheze astfel contul. Lucrurile astea sunt demonstrabile dacă oamenii ăştia sunt chemaţi”, mai spunea Elena Udrea

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img