spot_img
23.1 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeCulisele concertului organizat de Firea de Ziua Europei: 1.758.471 lei milioane lei...

Culisele concertului organizat de Firea de Ziua Europei: 1.758.471 lei milioane lei pentru 2 firme

-

Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, a platit pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei 1.758.471 lei milioane lei, se arata intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro. Banii au mers catre doua firme: Arena Events SRL si Acta Mediacom  SRL, organizandu-se o procedura simplificata de atribuire a contractelor. Unul din actionarii de la Arena Events, Corneliu Ladin a fost martor atat in dosarul Ridzi, cat si in dosarul Gala Bute. Ladin a fost in trecut impresarul trupei O Zone, care s-a reunit la Bucuresti dupa 12 ani. Actionarul de la Mediacom a fost propus de UNPR anul trecut in consiliul de admnistratie al TVR, insa sustine ca s-a retras.

- Reclama -

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Arena Events SRL a fost infiintata in 2013 si are doi actionari: Ladin Corneliu si Balanuta Constantin.

Ladin Corneliu este actionar si la firma Standard Vision. Numele lui si al acestei firme apare in doua dosare: Gala Bute si „2 Mai” – Monica Iacob Ridzi, in ambele acesta avand calitate de martor. In dosarul Dosarul „2 Mai” – Monica Iacob Ridzi, Media Pro Pictures  a subcontractat firmei Standar Vision partea de impresariere  formaţii,  producţie evenimente şi publicitate, valoarea contractului fiind de 101.440 lei (RON), potrivit sentintei ICCJ in dosarul Dosarul „2 Mai” – Monica Iacob Ridzi.

Primaria  Iasi a incheiat in 2015 un contract de 541.000 cu firma Arena Events pentru Festivalul Educației 2015, existand si un litigiu deoarece actualul primar, Mihai Chirica, a considerat suma prea mare, raportat la serviciile prestate.

Firma ACTA  MEDIACOM  SRL a fost infiintata in 2005 si are un singur actionar: CĂTANĂ SAVU – CĂTĂLIN. Acesta a fost propus in 2016  de UNPR  membru supleant in consiliul de administratie al TVR. „Da, am fost nominalizat,  dar a fost o surpriza. Nu stiam de situatia asta. Eu am renuntat la treaba asta, a fost altcineva nominalizat”, a declarat acesta pentru HotNews.ro.  Potrivit lui Catana, transmiterea evenimentului in direct la Antena Stars si la Zu TV nu s-a facut pe baza de contract, ci a fost “un sprijin reciproc”.

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti a organizat o serie de evenimente si festivitati dedicate zilei de 9 Mai, Ziua Europei, cu tema “Bucuresti este Europa-10 ani de la integrarea României in Uniunea Europeana”. Evenimentele dedicate Zilei Europei au avut loc in Piata Universitatii (Esplanda cu statui), in intervalul 7:00-23:00, in parteneriat cu Institutul European din România.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...