Legătura între preluarea Blue Air, SRI, Ponta, Ioan Rus și un consilier al lui Cioloș

0
380

Omul de afaceri Nelu Iordache, care a inființat compania aviatică Blue Air, a declarat duminică seară în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin că există multe coincidențe ciudate în cazul preluării companiei după arestarea sa în decembrie 2012. 

Iordache a afirmat că firma de insolvență din Cluj care s-a ocupat de caz avea sediul într-o locație unde era sediul SRI, dar și al unui firme a lui Ioan Rus. De asemenea cineva din firma respectivă a ajuns mai apoi consilier al lui Dacian Cioloș, când acesta era premier.

Nelu Iordache a acuzat grupul de la Cluj și pe fostul premier Victor Ponta că ar fi fost la originea preluării Blue Air pe care o controla printr-o altă firmă.

Pe 1 decembrie 2012 am fost arestat, iar pe 10 firma a intrat în insolvență, a mai spus omul de afaceri.

Cu Ioan Rus am avut un conflict cu firma de constrrucții a lui Ioan Rus care opera pe aeroportul din Cluj. M-au dat afară, a mai spus Iordache.

Victor Ponta când era premier m-a amenințat în noiembrie 2012 pe aeroportul din Bacău că voi fi arestat. Mi-a spus că mi-a trimis dosarul la DNA și că voi fi arestat. La câteva zile am fost arestat, a declarat duminică seară omul de afaceri Nelu Iordache în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin.

A fost pentru prima oară când Nelu Iordache a acordat un interviu unui post de televiziune.

Nelu Iordache a inființat compania aviatică Blue Air și Romstrade care a realizat Transalpina. El a fost arestat 2 ani. iar firmele sale băgate în faliment sau preluate cum e cazul Blue Air.

Iordache l-a acuzat pe Ponta că prin arestarea sa a vrut să preia prin interpuși compania Blue Air.

Anterior, susține Iordache, guvernul USL i-ar fi blocat mai multe proiecte în derulare.

Ponta și grupul de la Cluj au fost în spatele arestării mele și a preluării Blue Air, a susținut Iordache, care anterior interviului în direct la B1 a transmis pentru emisiune o declarație scrisă.

De față la amenințările lui Ponta a fost un director din compania mea. Cu Victor Ponta care atunci pleca de la Bacău dintr-un turneu electoral erau Liviu Dragnea, Crin Antonescu și Viorel Hrebenciuc. Poate vor dori să confirme, a precizat Iordache.

La acel moment, Ponta mi-a zis să vorbesc cu Hrebenciuc. Am vorbit de 2 ori cu el. Mi-a zis că nu știe nimic și era foarte speriat, a mai susținut Nelu Iordache.

Pretextul pentru arestarea lui Nelu Iordache ar fi fost un diferend financiar pe care acesta îl avea la timpul respectiv cu o firmă portugheză unde anterior lucrase Jose Mario Barroso, care în 2012 era președintele Comisiei Europene.

INTEGRAL INTERVIUL CU NELU IORDACHE