spot_img
2 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeLaura Vicol: Sunt curioasă ce vor face de vineri comercianții de carburanți....

Laura Vicol: Sunt curioasă ce vor face de vineri comercianții de carburanți. Piață liberă nu înseamnă speculă. Lăcomia nu înseamnă capitalism

-

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, se așteaptă ca de vineri să se vadă în prețul carburanților decizia Guvernului de a compensa litrul de benzină și motorină, la pompă.

- Reclama -

”Discutăm dacă se putea face mai mult. Noi, cei din PSD, am fost partizanii plafonării. Și încă suntem. Aceasta este însă decizia acum: compensare. Vedem ce se va întâmpla de vineri. Se discută despre ce face statul, guvernul. Hai să discutăm și despre goana pentru profit din orice și despre lăcomie. Spunea un fost premier că piața trebuie să fie liberă, orice altă măsură fiind ceva comunist. Acel fost premier confundă liberalismul cu libertarianismul și specula cu ideea de piață liberă. Sper ca de vineri să existe consecințe pozitive în urma deciziei Guvernului, pentru că s-a ajuns mult prea departe cu aceste creșteri de prețuri. Este o diferență între a exista motive pentru unele majorări de prețuri, iar ele există, și a căuta pretexte pentru a fi lacomi” susține Laura Vicol.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img