spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeCiolacu: Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie să înţeleagă...

Ciolacu: Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern şi european

-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, marţi, ‘un ultim apel’ către colegii din Coaliţia de guvernare să înţeleagă că ‘România trebuie să aibă un cadru fiscal modern şi european’.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern şi european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin!”, a scris Ciolacu pe Facebok.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, „oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”.

Totodată, adaugă liderul PSD, „trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”.

- Advertisement -

„Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice! Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa”, a explicat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a spus „că mai este un subiect care trebuie lămurit în coaliţia de guvernare” – un plan pentru siguranţa energetică.

„Este nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare. Susţinem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale”, a susţinut preşedintele PSD. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img