spot_img
-0.4 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăActualitateAvocata Elena Radu: UN ACT DE TRĂDARE SĂVÂRȘIT DE PARLAMENTARII ROMÂNI

Avocata Elena Radu: UN ACT DE TRĂDARE SĂVÂRȘIT DE PARLAMENTARII ROMÂNI

-

de Elena Radu, avocat

- Reclama -

UN ACT DE TRADARE SĂVÂRȘIT DE PARLAMENTARII ROMANI ÎN ȘEDINȚA PLENULUI REUNIT AL CELOR DOUA CAMERE din data de 28.06.2022

Azi a avut loc Ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

In cadrul acestei sedinte s-a adoptat o declarative politica in continutul careia se mentioneaza ca Parlamentul Romaniei: 

”subliniaza ANGAJAMENTUL FERM al Parlamentului Romaniei pentru Parteneriatul strategic Romania-SUA, care constituie si va ramane unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe si de securitate a statului roman”

”sprijina APROFUNDAREA SI EXTINDEREA Parteneriatului strategic, creșterea relevanței strategice a acestuia, prin EXTINDEREA COLABORARII IN DOMENII DE APĂRARE, ENERGIE, COMUNICATII, NOI TEHNOLOGII, COMBATERE A AMENINTARILOR HIBRIDE”

Totodată, în aceasta declaratie se mentioneaza: ”în urma intrevederilor dintre Presedintele Romaniei și Presedintele SUA din 2017 și 2019, noi domenii, PRECUM RETELELE 5G SI ENERGIA NUCLEARA AU COMPLETAT CADRUL DE COOPERARE AL PARTENERIATULUI STRATEGIC” (ca sa intelegeti de ce va zbateti degeaba impotriva proiectului de lege cu 5G-ul). 

Or, Parlamentul Romaniei este unica autoritate legiuitoare a tarii, care exercita suveranitatea poporului roman, romanii alegand parlamentarii sa adopte legi pentru ei. 

In Legea nr. 96/2006 privind statutul deputatilor si al senatorilor , la art 11 se prevede: 

”Principiul legalității și al bunei-credințe

(1) Deputații și senatorii, în calitatea lor de reprezentanți aleși ai poporului român, își îndeplinesc îndatoririle și își exercită drepturile în conformitate cu Constituția, legile țării și regulamentele Camerei Deputaților și Senatului, pe toată durata mandatului pe care îl dețin.

(2) Deputaților și senatorilor LE ESTE INTERZIS SĂ ÎȘI ASUME FAȚĂ DE PERSOANELE fizice sau JURIDICE OBLIGAȚII financiare ori DE ALT TIP, MENITE SĂ INFLUENȚEZE EXERCITAREA MANDATULUI CU BUNĂ-CREDINȚĂ, POTRIVIT PROPRIEI CONȘTIINȚE.”

Încheierea de parteneriate strategice nu intra in atributiile parlamentului, ci ale Ministerului Afacerilor Externe. 

Parlamentul poate să voteze sau nu proiecte de lege pentru ratificarea de tratate sau acorduri internationale, in niciun caz nu poate sa negocieze sau sa aibă în vedere ”încheierea” de parteneriate strategice, deoarece asta LE AFECTEAZĂ BUNA-CREDINȚĂ CU PRIVIRE LA LEGILE PE CARE LE ADOPTĂ. 

Or prin ”sprijinirea„ si „angajamentul ferm” pe care il declarara azi, parlamentarii Romaniei aratară public că nu își mai exercită mandatul cu bună-credință și conform propriei conștiințe, ci conform unor ”planuri” deja stabilite, adoptând legi în consecință. 

Criticăm și atragem atenția că proiectele de lege care se adopta de Parlament sunt in contra interesului Romaniei si a poporului roman si că încalcă Constituția României. Vedem cum parlamentarilor puțin le pasă. Acum sper că înțelegeți de ce. 

Sper că înțelegeți ce este și cu grupul Pro America. Tocmai il adusera in discuție în cadrul ședinței comune. 

Parlamentul Romaniei tocmai a votat azi cu 255 voturi ”pentru” că România este colonie. 

Nu, aceasta nu este numai o declarație politică, este prezentarea publică a ”strategiei” pe care o urmează Parlamentul Romaniei: adoptă legi după cum le impune ”partenerul strategic”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img