spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeLandul Bavaria către Comisia Europeană: Opriți legalizarea canabisului de către guvernul german

Landul Bavaria către Comisia Europeană: Opriți legalizarea canabisului de către guvernul german

-

Landul german Bavaria l-a trimis pe ministrul său al sănătăţii miercuri la Comisia Europeană pentru a încerca să convingă Bruxellesul să se opună planurilor guvernului federal de la Berlin de a legaliza canabisul, transmite dpa conform Agerpres.

- Reclama -

‘Legalizarea propusă a canabisului de către guvernul federal nu doar că este periculoasă pentru sănătate, dar sunt convins şi că încalcă legislaţia europeană’, a declarat ministrul sănătăţii al Bavariei, Klaus Holetschek, după întâlnirea avută miercuri la Bruxelles cu directorul general Monique Pariat.

Planul de legalizare a canabisului a fost prezentat de ministrul federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, la sfârşitul lunii octombrie. Lauterbach a anunţat ulterior că va solicita mai întâi Comisiei Europene să verifice dacă măsura este compatibilă cu legislaţia europeană.

Opinia lui Holetschek este că atât Convenţia de implementare a Schengen din 1990, cât şi Decizia cadru a UE din 2004 privind combatarea traficului ilegal de droguri obligă Germania şi celelalte state membre ale UE să incrimineze producerea, vânzarea şi distribuirea de substanţe narcotice precum canabisul.

‘Numai comercializarea strict supervizată pentru uz medical sau scopuri ştiinţifice este exceptată’, a afirmat ministrul bavarez.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img