spot_img
30 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăDezvaluiriLa ordinul lui Merkel, ministrul german al Justiției începe cenzurarea mesajelor anti...

La ordinul lui Merkel, ministrul german al Justiției începe cenzurarea mesajelor anti refugiați de pe facebook

-

După ce cancelarul german Angela Merkel a cerut joi facebook să acționeze într-un mod mai energic împotriva utilizatorilor care postează mesaje xenofobe sau care incită la violență făcând astfel aluzie la mesajele ce arată resentimentele apărute în rândul populației în urma valului de refugiați, ministrul german al justiției a anunțat vineri seară primele măsuri concrete, potrivit Der Spiegel.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:Angela Merkel cere Facebook să acționeze energic împotriva celor care postează mesaje împotriva refugiaților

Ministrul Federal al Justiției Heiko Maas (SPD-social democrații germani) a anunțat că luni va avea o întâlnire cu reprezentanții facebook cărora le-a înaintat mai multe cereri. Maas a cerut grupului american să acționeze dur, să facă plângeri celor care ar posta mesaje anti refugiați sau care pot fi interpretate astfel. De asemenea, ministrul federal al justiției de la Berlin cere ca facebook să pună mai mulți angajați care să monitorizeze mesajele pe rețeaua de socializare. Mai mult, Maas a cerut un grup de control german al utlizatorilor facebook din Republica Federală.  Der Spiegel notează însă că un control național al facebook ar crea un precedent care va da prilej și altor țări să controleze rețeaua de socializare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...