spot_img
26.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăExterneÎncepând cu 15 septembrie, refugiații care intră ilegal în Ungaria vor fi...

Începând cu 15 septembrie, refugiații care intră ilegal în Ungaria vor fi arestați

-

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat vineri că, începând cu data de 15 septembrie, oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat – el făcând referire în special la refugiații care trec clandestin granița sârbo-ungară – și a criticat Comisia Europeană (CE) pentru intenția de a impune cote obligatorii de refugiați fără consimțământul șefilor de stat din UE, transmite agenția EFE, conform Agerpres.

- Reclama -

Tot de pe 15 septembrie intră în vigoare noua lege care pedepsește trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare.

- Advertisement -

‘Ne aflăm în fața unei rebeliuni’, a declarat Orban după o întâlnire cu președintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Șeful executivului ungar a menționat că unii refugiați refuză să coopereze cu poliția maghiară, lucru ce este de asemenea ilegal.

El a subliniat că ‘sunt multe de făcut cu privire la criza migratorie și deciziile trebuie luate rapid’ în cadrul Uniunii Europene.

- Advertisement -

Pe de altă parte, Viktor Orban a precizat că se opune propunerii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiați între statele membre ale UE, el avertizând că ‘deciziile europene nu se pot lua fără consimțământul șefilor de stat’.

Până acum s-a convenit că nu se vor lua decizii ce afectează întregul continent, iar ceea ce a propus președintele CE contravine acestei înțelegeri, a punctat șeful executivului de la Budapesta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img