spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasămareLA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIE SE ALEGE MITROPOLITUL BANATULUI: Favorit,...

LA 25 DE ANI DE LA REVOLUTIE SE ALEGE MITROPOLITUL BANATULUI: Favorit, preotul care ii spune lui Ilie Sarbu :„domnule părinte-ministru”

-

Astazi, la implinirea a 25 de ani de la izbucnirea revoltei populare la Timisoara, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe alege noul Mitropolit al Banatului dupa moartea IPSS Nicolae Corneanu. Membrii Sinodului vor avea de ales între trei candidați la această înaltă poziție: Lucian Mic, Sofronie Drincec și Ioan Selejan.

Cutuma spune ca Episcopul de Caransebes ar avea cele mai mari sanse. Este vorba de Lucian Mic, dar caruia i se reproseaza apropierea prea mare de PSD. Mic a fost prezent si la reuniuni de partid. El este un apropiat al senatorului PSD de Timis, Ilie Sarbu, caruia i se adreseaza cu titulatura „domnule părinte-ministru”.

- Advertisement -

Al doilea candidat este Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, iar al treilea Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghita. Săptămîna trecută, peste 800 de credincioși din Timișoara și întreg Banatul, începând de la academicieni și profesori universitari până la studenți și muncitori, au semnat o scrisoare pe adresa Patriarhului Daniel, prin care solicitau sprijin pentru Ioan Selejan la scaunul de Mitropolit al Banatului Printre semnatari s-au numărat: Ion Păun Otiman, secretarul general al Academiei Române, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, academicianul Toma Dordea, rectorul Politehnicii, Viorel Șerban, membrii corespondenți ai Academiei Române, Zeno Simon și Zeno Gârban, artistul plastic Silviu Orăvițan, chestorul Ioan Bâla, comandat al Penitenciarului Timișoara și mulți alții.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img