spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExterneKremlin: Rusia este singura țară a cărei operațiune în Siria va fi...

Kremlin: Rusia este singura țară a cărei operațiune în Siria va fi legitimă

-

Rusia va fi singura țară care va efectua operațiuni în Siria în mod legitim, la cererea autorităților acestei țări, a susținut miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti, conform Agerpres.

- Reclama -

”Utilizarea forțelor militare pe teritoriul unei terțe țări este posibilă fie printr-o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, fie la cererea conducerii legitime a acestei țări. În cazul dat, Rusia va fi de fapt singura țară care va realiza această operațiune în mod legitim, și anume la cererea legitimă a președintelui Siriei”, a afirmat Peskov.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului federal rus) să autorizeze utilizarea forțelor militare ruse în străinătate, o solicitare aprobată la puțin timp de senatorii ruși în unanimitate.

Șeful administrației prezidențiale ruse, Serghei Ivanov, a precizat ulterior că decizia se referă la Siria și că forțele militare ruse vor fi implicate doar în operațiuni aeriene, excluzând orice angajament terestru. ‘Obiectivul militar al acestei operațiuni vizează exclusiv sprijin aerian pentru forțele armatei siriene în lupta lor împotriva Statului Islamic’, a afirmat Ivanov, subliniind că președintele sirian Bashar al-Assad a solicitat în mod oficial Moscovei ajutor militar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img