EXPLOZIV/ George Maior declanșează OPERAȚIUNEA GABRIEL OPREA în SUA/ SFIDAREA COMUNITĂȚII ROMÂNEȘTI/ PRIMA REACȚIE: Prezența lui Oprea aici e o provocare

0
620

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, declanșează operațiunea Gabriel Oprea în Statele Unite. In incercarea de a-i spala reputatia in America dupa ce Oprea a fost criticat de comunitatea romanilor din SUA si semnalizat ca „indezirabil” de Ambasada SUA la Bucuresti, Ambasadorul Maior l-a invitat pe vicepremier la un eveniment la Washington DC, în 7 octombrie, unde vor prezenti si congresmeni americani.

Prezența lui Gabriel Oprea nu este anunțată în programul oficial, ci doar în invitațiile transmise pe sprânceană trimisă unor membri ai comunității.

CITIȚI ȘI:Românii-americani îi solicită președintelui Iohannis să condamne presiunile vicepremierului Oprea asupra presei

Oprea a fost criticat recent de organizațiile românilor americani pentru ca a facut presiuni asupra presei sa nu publice articole despre plagiatul acestuia. Tot romanii americani au criticat si faptul ca Academia Nationala din Informatii a SRI refuza sa elibereze informatii de interes public legate de tezele de doctorat coordonate de Gabriel Oprea.

12047094_10153388829188612_8628659010069639633_n250 de dolari costă un loc la dineul organizat în prezența lui Gabriel Oprea în Washington D.C.

usabun

Informatia a fost făcută publică pe blogul personal de Marian Petruta, presedintele NARPA (North American Romanian Press Association – organizatie de presa a jurnalistilor din SUA si Canada).

Sfidarea la adresa comunitatii consta in faptul ca invitatia la adresa lui Oprea a fost facuta dupa ce comunitatea romanilor din America a protestat recent fata de faptul ca generalul Gabriel Oprea a intreprins actiuni de ingradire a libertatii presei in Romania.

CITIȚI ȘI:NOI DEZVĂLUIRI: GABRIEL OPREA, LA ZIUA LUI MIRON COSMA/ FOSTUL LIDER AL MINERILOR DESPRE OPREA: E SLUGA MEA

„Gala” in cauza este organizata de Alianta (www.alianta.org), o organizatie non-profit creata de cativa fosti ambasadori americani in Romania, printre care lobystul Mark Gitenstein, prin care doresc sa intareasca legatura dintre Romania si Statele Unite mai ales in domeniul economic.

UPDATE: Printre cei mentionati pe site-ul Aliantei ca fiind sustinatori ai acestei Gale se afla si Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition. Intrebat de Flux24 cum comenteaza prezenta lui Gabriel Oprea la aceste eveniment, Terhes a declarat: „Eu nu am cunostinta despre prezenta ministrului Gabriel Oprea la aceasta Gala. Am ajutat impreuna cu alti reprezentanti sa promovam aceasta Gala prin comunitati in ideea de a promova interesele Romaniei in SUA, insa nimeni nu ne-a spus ca va fi prezent si domnul Oprea. Nu stiu cine a facut o astfel de invitatie, insa prezenta dansului aici chiar ar fi o provocare in contextul in care am protestat de cateva zile pentru faptul ca domnul Oprea a facut presiune pe presa din tara. Voi discuta si cu ceilalti reprezentanti sa vedem ce e de facut.”