Jurnalistul binomului, atac la Iohannis: A abandonat, după el vor rămâne doar ruine fumegând

0
273

Mesajul lui (n.red- Klaus Iohannis) catre sistemul judiciar e clar: am abandonat, sunteti pe cont propriu, la mana ministrului Justitiei, la mana sectiei pentru magistrati, n-aveti decat sa o luati dupa Cristian Panait, eu nu am ce va face, a scris Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com.

Ioana Ene Dogioiu e cunoscută ca o apropiată a binomului SRI-DNA și a mișcării #rezist. 

Imi spunea un fost ministru PSD: Iohannis este presedintele ideal pentru PSD, comod, inabil, dispus sa semneze orice si, mai ales, unul care nu stie ce usor de dominat e PSD, un partid plin de tabere, de fisuri, de tradatori, incapabil de lupta stransa si pe termen lung.Dar ca sa ii joci trebuie sa iti bati capul zilnic, sa iti dai silinta si sa-ti pese al naibii de tare.Dupa mine, un presedinte adevarat mai bine demisiona decat sa semneze un decret care pune procurorii la mana ministrului Justitiei si decat sa promulge o lege care loveste in plin indepedenta sistemului judiciar si contravine principiilor europene.Si alegerile prezidentiale ar fi prins un PSD fara candidat, cu Occidentul in cap, cu societatea antagonizata si in plina concurenta cu ALDE.Dar pentru asta trebuie sa ai curaj, forta, viziune si coloana verticala. Nu e cazul dlui Iohannis, ma tem, mai afirmă Dogioiu.

Presedintele s-a declarat infrant, cam cum s-a declarat la vremea lui si Emil Constantinescu. Dar dupa Emil Constantinescu a ramas o tara echilibrata economic, antrenata pe drumul catre UE si NATO, in niste negocieri care au obligat Guvernul Nastase la decizii reformiste, asa cum au fost Legile Justitiei masacrate astazi.Dupa Klaus Iohannis nu vor ramane decat ruine fumegande si o functie golita de continut, mai afirmă ea.