Juncker, lovitură pentru România: Bulgaria e mai îndreptăţită să intre în Schengen

0

In timpul dezbaterilor Formului Tinerilor Parlamentari din Uniunea Europeană, domnul Junker a subliniat faptul că deși susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, România este mai puțin indreptățită decât Bulgaria să fie în Schengen. Când a fost întrebat de un coleg de ce, acesta a răspuns sec: din cauza corupției!, susţine pe facebook deputatul PMP Sorin Moldovan.

La dezbatere a participat și Ministrul pentru Afaceri Europene, domnul Victor Negrescu, mai afirmă Moldovan.

Interesant este că până de curând Bruxellesul considera că şi Bulgaria are probleme cu corupţia.

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, a declarat în 13 septembrie în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său anual privind starea Uniunii.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România la începutul lunii mai, Juncker își exprimase convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen.

Cu același prilej, șeful Comisiei Europene se pronunțase ferm în favoarea aderării României la spațiul Schengen, dat fiind că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.