spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăAnalizeJuncker îl omagiază pe Karl Marx: E o lovitură directă peste faţa...

Juncker îl omagiază pe Karl Marx: E o lovitură directă peste faţa ţărilor fostului bloc comunist din Europa de Est

-

Decizia preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, de a participa la un eveniment în memoria lui Karl Marx a fost condamnată de legislatori britanici susţinători ai Brexitului, relatează vineri Press Association conform Agerpres.

Juncker a anunţat că va participa la un eveniment la 4 mai la Trier, unde s-a născut acum 200 de ani co-autorul – alături de Friedrich Engels – al Manifestului Partidului Comunist.

Deputatul conservator Daniel Kawczynski – născut în Polonia comunistă – a apreciat că Juncker „dă dovadă de un prost gust înfiorător prin comemorarea unei ideologii care a devastat brutal jumătate din Europa”.

La rândul ei, vicepreşedinta UKIP (Partidul Independenţei Marii Britanii), Margot Parker, a evocat „o palmă peste faţa” fostelor state din blocul sovietic. „Având în vedere toate crimele şi mizeria provocate de ideile lui Marx de-a lungul anilor, este o decizie ieşită din comun a preşedintelui Comisiei Europene”, a declarat Parker, care reprezintă UKIP în Parlamentul European. „Într-adevăr, a schimbat istoria, dar sunt mulţi cei care au schimbat-o şi puţini cei care au făcut acest lucru cu rezultate atât de îngrozitoare. E o lovitură directă peste faţa ţărilor fostului bloc comunist din Europa de Est şi pentru valorile comune”, a insistat Margot Parker.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene Mina Andreeva a precizat că Juncker va „rosti un discurs la comemorarea a 200 de ani de la naşterea lui Karl Marx”, dând asigurări că, „după decenii de experienţă în politică la nivel naţional şi european, preşedintele Juncker este foarte conştient de faptele şi sensibilităţile istorice”.

„Indiferent ce părere au oamenii despre Karl Marx, cred că nimeni nu poate contesta că este o personalitate care a marcat istoria, într-un fel sau altul”, iar „a nu vorbi despre el s-ar apropia de a nega istoria”, a spus Andreeva, argumentând decizia lui Juncker de a accepta invitaţia la evenimentul de la Trier.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...