spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăExterneCe au mâncat Kim Jong Un şi Moon Jae-in la Summitul celor...

Ce au mâncat Kim Jong Un şi Moon Jae-in la Summitul celor 2 Coreei

-

Întâlnirea istorică dintre liderii de la Seul și Phenian, urmată de discuții „sincere, deschise” despre denuclearizare, a fost încheiată cu o cină cu simboluri ascunse pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, transmite RFI.

Blue House, reşedinţa oficială a preşedintelui sud-coreean, a dezvăluit meniul din care se vor înfrupta președinții celor două Corei.

Între felurile de mâncare care vor fi pregătite pentru această cină se numără pachete cu castravete de mare, cod şi vită – o delicatesă din comitatul Sinan, unde a crescut fostul preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung.

Din meniu a făcut parte şi Rosti — o mâncare tradiţională elveţiană care conţine cartofi răzuiţi şi prăjiţi. Acest fel de mâncare i-ar putea aminti lui Kim Jong Un despre prima sa vizită în Elveţia, unde ar fi urmat liceul.

 

Un alt fel de mâncare a fost Dulgher mare prăjit. Motivul prezentării acestui fel de mâncare este acela că Moon Jae-in a crescut în oraşul portuar Busan. Blue House a precizat că a ales Dulgherul mare, deoarece acesta este considerat un peşte de calitate în Europa, unde a crescut Kim Jong Un.

Meniul va include şi caracatiţă din Namhae Tongyeong, din sudul Coreei de Sud, cu sos de soia şi suc de citrice.

„DMZ Bibimbap”, un fel de mâncare pregătit cu legume, ierburi şi orez din satul Biha, unde a crescut fostul preşedinte sud-coreean Roh Moo-hyun, va fi, de asemenea, parte din meniu. Roh Moo-hyun a prezidat cel de-al doilea summit intercoreean, cu Kim Jong Il, în 2007.

Pe masa celor doi președinți a ajuns și un mousse de mango, cu o hartă a Coreei unite deasupra, ascunsă într-o sferă din ciocolată. Desertul a fost servit cu un ciocan mic lângă, pentru ca cei care îl servesc să poată sparge sfera de ciocolată. Potrivit Blue House, acest desert simbolizează existenţa unor relaţii calde între cele două ţări, după spargerea acestei bariere.

South Korean President Moon Jae-in and North Korean leader Kim Jong Un embrace. Korea Summit Press Pool/Pool via Reuters

Un ceai făcut din ciuperci din lanţul muntos Baekdudaegan, care se întinde din Coreea de Nord până în Coreea de Sus, şi din portocale din Insula Jeju a fost servit, de asemenea. Includerea ceaiului în meniu simbolizează speranţa că energia păcii va fi transmisă din Baekdudaegan în Jeju.

Kim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care a ajuns în Coreea de Sud după ce a trecut linia de demarcaţie militară care separă cele două ţări de la sfârşitul războiului în 1953.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...