spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăPoliticaJuncker după întâlnirea cu Cioloș: MCV va fi ridicat

Juncker după întâlnirea cu Cioloș: MCV va fi ridicat

-

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că MCV va fi ridicat în cursul mandatului acestei Comisii, în vreme ce premierul Dacian Cioloş a replicat că speră că România nu va trebui să aştepte până în ultimul an pentru ca acest lucru să se întâmple.

- Reclama -

În declaraţiile susţinute după întrevederea dintre cei doi oficiali, preşedintele Comisiei Europene s-a declarat convins de progresele pe care România le-a făcut în privinţa aspectelor care intră sub incidenţa Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

”În timpul avestui mandat, acestei Comisii, vom pune capăt mecanismului de cooperare şi verificare care vizează România şi Bulgaria. Este evident că acest mecanism şi-a îndeplinit scopul, s-a rezolvat problema implementării sale, trebuie să trecem mai departe. În orice caz, voi face tot ce pot, sunt convins de progresele adevărate pe care România le-a făcut, pentru accelera acest proces. Sunt foarte mulţumit de noul Guvern român”, a spus Jean-Claude Juncker în cadrul conferinţei de presă pe care susţinut-o luni, la Bruxelles, împreună cu premierul Dacian Cioloş.

La rândul său, premierul român şi-a exprimat speranţa că monitorizarea României va înceta cât mai repede

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img