spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăDezvaluiriJudecătorul Cristi Dănileț: Sunt doctori care nu intră în sala de operație...

Judecătorul Cristi Dănileț: Sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis

-

Judecătorul Cristi Dănileț a explicat că printre cei care consumă droguri se enumeră și persoane de rang “mai înalt” din județul Cluj precum it-iști sau chiar doctori înainte de a intra în sala de operație. Magistratul a precizat că nu consumul este incriminat în legislația din România, ci deținerea în vederea consumului propriu, transmite Servus Cluj.

- Reclama -

“Sunt intelectuali, mulți IT-ști care consumă cannabis și sunt doctori care nu intră în sala de operație fără să nu consume canabis. N-aș vrea să dau nume, sunt din județul Cluj. Știu de la colegi de ai lor care s-au plâns. Eu trebuie să-mi fac datoria, să îi avertizez pe toți. Există o legislație, dar oamenii poate că nu o cunosc. Sunt unii care invocă <<știi, dom’le, dar legea asta nu e în regulă. Că voi, magistrații, aplicați legea fără să gândiți, că uite sunt alte state precum SUA sau știu eu, Olanda sau Portugalia unde s-a legalizat consumul de substanțe>>. Eu le răspund simplu: mergeți acolo și consumați! Cât timp sunteți pe teritoriul nostru trebuie să respectați legislația din România!Indiferent că ești doctor, profesor sau IT-ist sau boschetar, dacă pot să folosesc denumirea asta, fără o anumită conotație, este interzis să deții asupra ta droguri. A, că ai consumat sau ți s-a făcut rău, ai ajuns la spital, iar medicii când ți-au făcut analize au constatat că tu ești consumator, noi nu intervenim. Deci nu consumul este incriminat în legislația din România, ci deținerea în vederea consumului propriu. Dar dacă este vânzare, dăruire, transport sau depozitare deja intri la trafic, iar pedepsele sunt duble. Deci grjă mare în ce anturaje ne învârtim”, a explicat Cristi Dănileț în emisiunea Servus, Cluj!.

Cristi Dănileț a povestit pe scurt un caz mai puțin obișnuit, al unui medic stomatolog din zona Dej-Gherla, acolo unde a funcționat o rețea puternică de distribuitori de etnobotanice. Acesta a consumat astfel de substanțe “mai ieftine decât cannabis-ul, cam la jumătate de preț, dar de câteva ori mai puternice care provoacă anumite simptome”, după spusele judecătorului.

“Era aproape distrus când s-a prezentat în fața mea. Mi-a spus că se simte ca și cum ar fi avut creierul prăjit. Asta era expresia pe care a folosit-o. A spus că nu își aduce aminte nimic din ce a făcut în ultimele 6 luni. Pur și simplu i s-a ras o parte din memorie”, a dezvăluit magistratul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...