spot_img
2.2 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăJustitieJudecătoarea care a EXECUTAT-O pe Rarinca, legături primejdioase cu ministăreasa ratată de...

Judecătoarea care a EXECUTAT-O pe Rarinca, legături primejdioase cu ministăreasa ratată de la Stanford

-

Judecătoarei Anamaria Trancă, devenită celebră după ce a condamnat-o pe Mariana Rarinca, îi poate fi afectată grav imparțialitatea de magistrat din cauza unor lucruri ascunse din trecutul recent. Judecătoarea Trancă a omis să declare că a avut o relație profesională cu Alina Bica, fosta șefă a DIICOT. O relație în urma căreia Trancă a obținut beneficii cel puțin profesionale de la Corina Dumitrescu, rectorul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” și membru CSM. Corina Dumitrescu, însă, s-a aflat în conflict cu unul dintre inculpații judecați în acest moment chiar de către Anamaria Trancă, scrie stiripesurse.ro.

- Reclama -

În 2011, Alina Bica, doctor în Drept, era lector al Facultății de Științe Juridice și Administrative al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. În același an, Luminița Dragne, de asemenea doctor în Drept, era conferențiar la aceeași facultate de la „Cantemir”. La rugămintea Luminiței Dragne, Alina Bica a acceptat ca judecătoarea Anamaria Trancă să țină seminarii pentru studenții anului IV, seminarii de care Bica era responsabilă. Nimic ilegal sau imoral la mijloc, magistrații au dreptul să desfășoare activități didactice, remunerate au ba.

- Advertisement -

Cu toate că a susținut seminarii în locul Alinei Bica la „Dimitrie Cantemir”, judecătoarea Anamaria Trancă nu a menționat în nici o declarație de avere că ar fi încasat bani de la Universitatea Creștină. Ceea ce înseamnă fie că nu a fost angajată oficial a Universității, fie că a „omis” (cu intenție sau fără) să declare beneficiile financiare aferente. Dacă este vorba despre prima variantă, e greu de înțeles cum a putut fi considerată prestația universitară a Anamariei Trancă una legală, fără a fi însoțită de documente de angajare. Dacă, însă, luăm în calcul a doua variantă, este vorba de nedeclararea unor venituri. În ambele situații, însă, apare o incompatibilitate cu valorile legale și morale ale unui magistrat.

Recuzată pentru relația cu Dragne

- Advertisement -

Totuși, această poveste, aparent minoră, ar fi putut rămâne îngropată în trecutul judecătoarei Anamaria Trancă dacă nu ar fi apărut dosarul fraudelor de la ANRP, judecat de către Trancă. Unul din inculpații judecați acum de Anamaria Trancă este Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate. Georgescu a depus recent o cerere de recuzare a judecătoarei Trancă tocmai din cauza relației strânse dintre Trancă și Luminița Dragne. Conform acestei cereri de recuzare, ar exista „Temeiuri de fapte noi ce dau naștere unei suspiciuni rezonabile de imparțialitate a doamnei judecător Trancă Anamaria”. Aceste „temeiuri de fapt noi ar fi”, din punctul de vedere al lui Georgescu, următoarele:

„Publicarea de către doamna judecător Trancă Anamaria împreuna cu numita Dragne Luminița a unei cărți intitulate „Medierea în materie penală”, apărută la Editura Universul Juridic, (anexez dovada existenței cărții)

Suspiciunea rezonabilă de imparțialitate se naște din :
a)      – relația îndelungată  de dușmănie dintre coautoarea cărții mai sus amintite – Dragne Luminița  și tatăl meu – Georgescu Marian,
b)     – în acest sens depunem declarația pe propria răspundere a numitului Secară Gheorghe, profesor universitar dr. în cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, care descrie desele conflicte dintre doamna Dragne Luminița și tatăl meu, care au culminat cu schimbarea acestuia din funcția de Președinte al Consiliului de administrație din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir (anexez declarația)

c)      – declarația  pe propria răspundere a tatălui meu – Georgescu Marian din care rezultă dușmănia dintre acesta și doamna Dragne Luminița, precum și abuzurile la care tatăl meu a fost supus din partea acestei doamne (anexez declarația)”.

Potențială imparțialitate din cauza Corinei Dumitrescu, membră CSM

Mai mult decât atât, însă, imparțialitatea judecătoarei Anamaria Trancă poate fi minată de relația directă pe care aceasta a avut-o cu Corina Dumitrescu, rector al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, atunci când Trancă a înlocuit-o la seminarii pe Alina Bica. De data aceasta, conflictul de interese care poate apărea are legătură chiar cu Horia Georgescu. Astfel, Corina Dumitrescu a fost cercetată de ANI, în perioada 2011-2012, când instituția era condusă de Horia Georgescu, pentru incompatibilitate între funcția de rector la „Cantemir” și cea de membru CSM – vezi csm.htm” target=”_blank”>AICI . Deși acel dosar a fost închis, în cele din urmă, surse  din Justiție arată că, în acest moment, ANI are în lucru un dosar de cercetare a averii Corinei Dumitrescu, dosar deschis în mandatul lui Horia Georgescu de președinte al ANI.

Trancă a întors o decizie de achitare din cauza imparțialității

În dosarul Marianei Rarinca, femeia acuzată de Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, de șantaj, judecătoarea Anamaria Trancă a întors o decizie definitivă de achitare și a decis condamnarea Marianei Rarinca. Judecătoarea Trancă a considerat că judecătoarea care decisese achitarea Marianei Rarinca nu fusese imparțială în judecarea cazului întrucât, anterior, îi fusese respinsă candidatura pentru un post la Înalta Curte de Casație și Justiție tocmai de către Livia Stanciu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img