spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeExpert italian în politică internațională și analist pentru revista Affari Internazional: Dacă...

Expert italian în politică internațională și analist pentru revista Affari Internazional: Dacă democrații vor pierde controlul asupra unei singure camere, Camera Reprezentanților, le va fi dificil să promoveze în mod liber linia de politică externă a actualei administrații americane

-

Dacă democrații vor pierde controlul asupra unei singure camere, Camera Reprezentanților, le va fi dificil să promoveze în mod liber linia de politică externă a actualei administrații americane, inclusiv asistența pentru Ucraina,afirmă Giampiero Gramaglia, editorialist politic la ziarul italian il Fatto Quotidiano, expert în politică internațională și analist pentru revista Affari Internazionali.

- Reclama -

„Dacă o cameră a Congresului se opune administrației, va trebui să negocieze decizii de politică externă. Chiar dacă Senatul îi favorizează pe democrați, camera inferioară poate influența aspectul financiar și poate limita dacă nu militar, atunci ajutorul financiar acordat Ucrainei”, a subliniat expertul.

El a remarcat că este încă dificil de spus dacă problema ucraineană este una ideologică pentru republicani sau dacă o pot folosi pentru a pune presiune asupra administrației. „Dacă asistența pentru Ucraina va fi considerată o prioritate sau problema va fi folosită pentru a crea probleme administrației [rămâne în discuție]”, a spus expertul. El a mai subliniat că acest aspect ar putea fi folosit „pentru a negocia”, ar putea fi „o condiție pentru unele concesii în schimbul unui ajutor în continuare acordat Ucrainei”.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img