spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăDezvaluiriItalia îl amenință pe Juncker: Suntem gata să-i cerem despăgubiri

Italia îl amenință pe Juncker: Suntem gata să-i cerem despăgubiri

-

Vicepremierul italian şi lider al Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini l-a atacat virulent marţi pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a criticat luni proiectul de buget al Italiei, Salvini ameninţându-l pe Juncker că îi va cere despăgubiri, relatează AFP și Agerpres.

”Declaraţiile şi ameninţările lui Juncker şi ale altor birocraţi europeni continuă să facă să crească spread-ul, cu obiectivul de a ataca guvernul şi economia Italiei. Suntem gata să-i cerem despăgubiri”, a scris Salvini pe contul său de Twitter.

Vinerea trecută, la o zi după prezentarea de către guvernul populist italian a unui proiect de buget ce prevede un deficit de 2,4 % din PIB pentru următorii trei ani, şi nu 1,6 % în 2019, cum se prevăzuse anterior, spread-ul, diferenţa dintre rata dobânzii italiană şi cea germană pentru împrumuturile pe zece ani, urca puternic, creştere ce a continuat luni şi marţi.

Spread-ul, care era de 233 de puncte miercuri, a ajuns vineri la aproape 267, a depăşit luni 280 de puncte şi se situa la circa 290 de puncte marţi, potrivit agenţiei specializate RadioCor.

În opinia lui Salvini, Juncker este vinovat că a comparat Italia cu Grecia, declarând luni, potrivit agenţiilor de presă italiene: ”N-aş vrea ca, după ce am gestionat criza greacă foarte dificilă, să ne aflăm într-o nouă criză, de data aceasta în Italia”.

”Trebuie să evităm ca Italia să ceară condiţii speciale care ar duce la sfârşitul monedei euro, dacă ele ar fi acordate tuturor”, a declarat Juncker, potrivit aceleiaşi surse.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...