spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriROMÂNII DIN UK, VIZAȚI/ Premierul britanic: Migranții din UE nu vor mai...

ROMÂNII DIN UK, VIZAȚI/ Premierul britanic: Migranții din UE nu vor mai avea prioritate după Brexit

-

Prim ministrul Marii Britanii, Theresa May, a promis că numărul lucrătorilor străini va scădea după ieșirea țării din Uniunea Europeană. Premierul a mai spus că noul sistem de vize de lucru nu va ține cont de țara de unde provin migranții, transmite RFI.

Premierul May a spus că Marea Britanie va avea pentru prima oară controlul politicii de imigrație după mai multe zeci de ani. 

- Advertisement -

Anunțul ei urmează publicării în urmă cu două săptămâni a unui raport al unui comitet consultativ al guvernului privind migrația care făcea aceste recomandări, care sunt sprijinite și de Partidul Laburist din opoziție.

O Carte Albă a migrației va fi publicată în această toamnă în vederea adoptării unei legislații în acest sens anul viitor și printre propuneri se numără:

- Advertisement -
  • pașapoartele turiștilor cu ședere scurtă și ale oamenilor de afaceri vor fi verificate la porțile electronice la frontieră, actualmente doar cetățenii UE având acces la acestea;
  • înaintea vizitelor vor fi efectuate verificări de securitate și cazier penal, sistem aplicat actualmente în Statele Unite;
  • lucrătorii care doresc să stea pe o perioadă mai lungă vor avea nevoie de salariul minim pe economie, pentru a nu-i concura pe cei deja aflați în Regatul Unit;
  • solicitanții de lucru cu înaltă calificare acceptați își vor putea aduce familia, dar numai dacă sunt sponsorizați de viitorii lor angajatori;
  • noul sistem nu va plafona numărul de vize pentru studenți.

Premierul May a spus că noul sistem va pune capăt odată pentru totdeauna libertății de mișcare existente la ora actuală ca parte a pieței unice europene din care face parte și Marea Britanie ca stat membru UE.

Guvernul britanic a promis garantarea unilaterală a drepturilor cetățenilor UE aflați în Marea Britanie până la data ieșirii din Uniune, stabilită pentru 29 martie 2019.

Criticii măsurilor preconizate de guvern au avertizat că va fi greu de diferențiat între cetățenii UE deja aflați în Marea Britanie înainte de data ieșirii și cei sosiți după acea dată.

Multe companii au avertizat că economia britanică s-ar putea confrunta cu un deficit de forță de muncă în mai multe sectoare dacă guvernul stopează imediat migrația forței de muncă din UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img