spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăPoliticaIon Iliescu, atac la guvernul de tehnocrați

Ion Iliescu, atac la guvernul de tehnocrați

-

Fostul președinte Ion Iliescu consideră că România se află într-un „moment critic” în dezvoltarea regimului politic și se întreabă, într-un comentariu dedicat împlinirii a 26 de ani de la Revoluție, „pe cine reprezintă un guvern de ‘tehnocrați'”.

- Reclama -

„Ne aflăm într-un moment critic în dezvoltarea regimului politic românesc. Și el nu are cum să nu se reflecte în plan economic și social. Pe cine reprezintă un guvern de ‘tehnocrați’, cine îl controlează, democratic, așa cum scrie în Constituție, când nu mai știm cine și-l asumă politic, cine este puterea, cine opoziția, care îi este programul? În Parlament se votează fără o minimă dezbatere legi cu impact determinant asupra vieții oamenilor.’Societatea civilă’ a luat locul cetățenilor, și schimbă guverne, impune programe, numește miniștri, creează instituții. Minorități agresive promovează interese private, în dauna interesului public. Nu așa ceva am vrut în decembrie 1989”, arată Iliescu, într-o postare publicată duminică pe blogul său și intitulată „După 26 ani. Despre Revoluție și despre România de azi”.

Fostul președinte Ion Iliescu spune că Revoluția Română a fost un „mare moment de demnitate” al poporului român iar moștenirea este reprezentată de democrație, „care însă nu este un dat”.

„Pentru ea trebuie luptat permanent. Pentru că știm ce înseamnă lipsa ei. Și nu putem accepta revenirea la totalitarism. La fel de periculos este procesul de golire de conținut a democrației, marginalizarea instituțiilor ei fundamentale, Parlamentul, în special, transformarea partidelor politice într-un soi de spectatori, menite doar să dea impresia de pluralism politic, și, ceea ce nu putem accepta, deposedarea poporului de suveranitatea sa, prin anularea, pe diverse căi, a votului său”, subliniază Iliescu.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...