spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitateIohannis von Brukenthal versus Neagoe Basarab

Iohannis von Brukenthal versus Neagoe Basarab

-

La împlinirea a 300 de ani de la nașterea grofului austriac Samuel von Brukenthal, pe 11 septembrie, președintele a mers personal la Sibiu și a dezvelit o ditamai statuia. Cu maxim respect, că doar a fost un iluminat și un civilizator bla-bla-bla… Pe 15 septembrie, patru zile mai tîrziu, s-au împlinit 500 de ani de la moartea marelui Neagoe Basarab, domnitor al Țării Românești, dezvoltator al comerțului și al meșteșugurilor, diplomat internațional reputat, susținător al bisericilor ortodoxe, ctitor al Mănăstirii Argeșului, dușman declarat al turcilor și cărturar de prim rang, afirmă pe Facebook jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

- Reclama -

De pe siteul președinției aflăm doar că în acea zi Klaus Iohannis i-a decorat pe Garrigós Bueno Joaquín, Nogueras Valdivieso Enrique Javier și pe doamna Ochoa de Eribe Urdinguio María Ángeles. Nu-mi bat capul cu cine sunt ăștia. Cam aici i s-a terminat ”hîrtia”.Iohannis, vi-l amintiți doar…E patriotul ăla care emoționează duduițele cînd duce mîna la inimă la auzul imnului național…m mai afirmă Iacob.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...