spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeAngajații din restaurante nu au dreptul să verifice veridicitatea certificatului „verde”

Angajații din restaurante nu au dreptul să verifice veridicitatea certificatului „verde”

-

Patronatele din industria ospitalității susțin că angajații din restaurante nu au dreptul să verifice veridicitatea certificatului „verde” cel care dovedește fie că posesorul a fost vaccinat sau a trecut prin Covid-19, fie că a fost testat negativ.

- Reclama -

Statul ar face foarte bine să-și facă un pic de ordine. Noi nu avem cum să verificăm certificatul ‘verde’, pe lângă faptul că nu avem oamenii disponibili, nu avem competențele necesare. Ce pot eu să fac? Nu mai punem la socoteală că acel certificat verde poate fi arătat de oricine. Practic, dacă mie îmi intră 20 de clienți la mine pe terasă cu același telefon cu același certificat verde, eu nu am ce să fac, îi las, pentru că nu am dreptul să-i legitimez. Deci este foarte ambiguă toată această chestie”, a declarat președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriș, scrie Agerpres.  

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...