spot_img
-4.3 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
Acasă#IerusalimIsraelIohannis și mutarea ambasadei la Ierusalim:SUA e cea mai mare putere politică...

Iohannis și mutarea ambasadei la Ierusalim:SUA e cea mai mare putere politică şi economică şi are abordarea care le aparţine

-

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, legat de memorandumul din şedinţa de Guvern privind mutarea ambasadei din Ierusalim, că a înţeles că Executivul a vrut de fapt o platformă de discuţie. Preşedintele spune că nu a primit până acum memorandumul.

„Am avut o discuţie destul de lungă şi am discutat cu mai multă lume. Înţeleg acum că Guvernul a vrut de fapt să creeze un fel de platformă de discuţie în jurul acestei teme. O discuţie exploratorie nu e greşită, dar de acolo până la o mutare efectivă mai este cale lung[. Noi trebuie să respectăm legislaţia . Suntem membrii ONU şi ONU abordează foarte clar această chestiune. Argumentul logistic nu are nici un sens în această chestiune. (…) Nimeni din UE nu-şi mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim până nu se lămuresc părţile care este statutul Ierusalimului. E evident o chestiune care trebuie discutată între părţile implicate şi numai după asta se poate discuta concret mutarea ambasadei noastre la Ierusalim”, a declarat, luni, Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că memorandumul adoptat în Guvern nu a ajuns deocamdată la preşedinţie.

„Nu putem compara situaţia României cu cea a SUA. SUA e cea mai mare putere politică şi economică şi are o abordarea care le aparţine. Noi avem o abordarea de mai bine de jumătate de secol, o abordare echilibrată, respectată şi lumea de acolo a avut încredere în noi. Dacă am face o astfel de mişcare toate părţile şi-ar pierde încrederea în politica românească. Deci dacă facem acest gest, vom pierde peste jumătate de secol de diplomaţie. (…) Acel memorandum nu a fost expediat la preşedinţie. Probabil că o să ne parvină zilele următoare”, a mai spus Iohannis.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială