spot_img
24.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăBasarabiaIohannis se opune unei uniri cu Moldova

Iohannis se opune unei uniri cu Moldova

-

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat Europei Libere, vineri, la Bruxelles, că integrarea europeană a Republicii Moldova nu poate fi făcută la acest moment printr-o „scurtătură”, prin „calea indirectă” a unirii cu România. Întrebat de corespondentul Europei Libere cum apreciază integrarea europeană a Republicii Moldova prin unirea cu România, șeful statului român a răspuns că nu crede că această chestiune poate fi abordata „printr-o cale indirectă”. 

- Reclama -

„România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european. Dacă acest parcurs va însemna integrare în Uniune sau altceva depinde, evident, de moldoveni și nu de noi, în România, dar noi suntem dispuși să continuam sprijinul în sensul dorit, evident, de Republica Moldova, cu speranța totuși că acest parcurs va fi unul european”, a adăugat președintele de la București.

Întrebat când va face o vizită oficială la Chișinău, Iohannis a răspuns: „Când va fi vremea potrivita, voi veni”.

La Bruxelles, Klaus Johannis a avut o întrevedere cu premierul R.Moldova, Pavel Filip.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...