spot_img
25.8 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Mălin Bot, scandal la Gaudeamus: "L-aș considera că e un idiot"

VIDEO/ Mălin Bot, scandal la Gaudeamus: „L-aș considera că e un idiot”

-

Fostul premier Adrian Năstase a afirmat, vineri, că nu are interdicție de a participa la evenimente politice, sociale, culturale și nimeni nu-i poate interzice acest lucru, ca urmare a condamnărilor pe care le-a avut, transmite Agerpres.

- Reclama -

Năstase a fost abordat, vineri, la Târgul Gaudeamus, la finalul lansării cărții lui Dan Voiculescu „Lupta politică”, de un grup de protestatari, purtând insigne #rezist, printre care jurnalistul Mălin Bot. Aceștia au protestat în standul RAO și au contestat dreptul protagoniștilor lansării de a lua parte la evenimente ale vieții publice, calificându-i drept „infractori”.

Abordându-l pe Adrian Năstase și catalogându-l drept „dublu infractor”, Bot i-a reproșat că participă la viața publică. „Sunteți un infractor și reprezentați creatorul mafiei cu care se luptă acum Direcția Națională Anticorupție. De ce nu vă retrageți domnule Adrian Năstase?”, a întrebat Mălin Bot.

Fostul prim-ministru a răspuns că întotdeauna „i-a admirat pe cei care nu reușesc să înțeleagă complexitatea unei vieți care, adeseori, poate să ducă la situații într-un fel ciudate”.

„Ca să explic mai bine, eu nu cred că condamnările mele au reprezentat elemente de substanță: afișele electorale, condamnarea în dosarul în care banii care se considerau corp delict au fost tipăriți după ce aceștia fuseseră depuși în dosar, șamd. (…) Vă aduc aminte că s-au creat, în mod special pentru mine, completele de cinci judecători prin mica reformă. În aceste condiții, trecând de aceste chestiuni, eu cred că vor judeca toți cei care vor să vină la evenimente la care particip. Eu n-am interdicție de a participa la evenimente politice, sociale, culturale. Ceea ce și fac. Și nu cred că cineva poate să-mi interzică acest lucru, cu brutalitate, țipând”, a spus Năstase.

El a pledat pentru reforma din domeniul Justiției.

„Reformele sunt absolut necesare, pentru că, după 10 ani, după 15 ani, în mod evident, legile pe care eu le-am făcut în 2004 trebuie modificate”, a explicat Adrian Năstase.

Întrerupându-l pe fostul premier, Mălin Bot a mai întrebat de ce reforma nu presupune încarcerarea pe viață a lui Adrian Năstase.

„Dar de ce nu facem o reformă domnule Năstase să meargă oameni ca dumneavoastră pe viață la pușcărie? Hm? Sau domnul Voiculescu care a luat 10 ani de închisoare și s-a eliberat după doi ani și șapte luni? De ce nu facem o reformă să stea 20 de ani la pușcărie domnul Voiculescu și să-i luăm toată averea”, a susținut Bot.

Adrian Năstase l-a invitat să discute separat cu Dan Voiculescu.

„Cu domnul Voiculescu discutați separat. În ceea ce mă privește, eu consider că trebuie să facem o reformă în Justiție, inclusiv pentru ca, în anumite situații, să nu mai existe anumite abuzuri pe care le-am văzut în ultima vreme, să nu mai existe persoane ca dumneavoastră care să meargă la ușa DNA și să urle acolo. Deci, eu cred că trebuie făcută reformă inclusiv sub aceste aspecte, pentru ca lucruri de acest gen să nu se mai întâmple. Prezumția de nevinovăție să fie respectată. Cred că trebuie să faceți și dumneavoastră un efort ca să înțelegeți”, a spus Adrian Năstase.

„Dar ce ați spune de o reformă care să verifice averile unora ca dumneavoastră, să le confiște și să vă bage 20 de ani la pușcărie? O reformă din asta n-ar fi mai în interes public? Să construim spitale, autostrăzi cu banii ăștia”, a insistat Mălin Bot.

„Cel care ar spune așa ceva, l-aș considera că e un idiot”, a răspuns Năstase.

Jurnalistul l-a întrebat la cât își evaluează averea: „Cam la cât vă evaluați dumneavoastră averea? Aveți o sumă, așa? Sunt convins că știți. Ar fi interesant. Dacă tot aveți un moment de sinceritate, haide să fim sinceri până la capăt. Și dacă răspundeți cinstit, vă răspund și eu cinstit la orice întrebare îmi puneți. Acceptați provocarea?”.

„Vă interesează? Pe mine nu mă interesează răspunsurile dumneavoastră, iar în ceea ce privește averea mea a fost trecută pe declarație de avere și nu am ce adăuga. Terminați cu prostiile”, a încheiat Adrian Năstase.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...