spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasămediuIohannis a cheltuit doar în martie peste 300.000 de euro pe deplasări...

Iohannis a cheltuit doar în martie peste 300.000 de euro pe deplasări externe

-

Deplasările externe ale Administraţiei Klaus Iohannis sunt din ce în ce mai costisitoare. În urma sesizărilor repetate făcute de B1.ro, Guvernul României a publicat în sfârşit pe platforma Transparenţă Bugetară cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale în luna martie. Aceasta este şi luna în care şeful statului a efectuat o vizită în Israael a cărei durată a depăşit cu mult timpul obişnuit al unei vizite oficiale. Astfel şeful statului a petrecut în Israel aproape o săptămână, mulţi comentând că această deplasare a fost, în fapt, un mic concediu.

Aşadar, în luna martie, Administraţia Prezidenţială a cheltuit doar pentru deplasări externe suma de 1.447.493 lei! Spre comparaţie, în luna ianuarie Administraţia Prezidenţială a cheltuit 99.027 lei, iar în luna februarie 953.583 lei.

- Advertisement -

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE IANUARIECheltuieli deplasări externe: 99.027,48 lei

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE FEBRUARIECheltuieli deplasări externe: 953.583,60 lei

- Advertisement -

RAPORT DE EXECUŢIE BUGETARĂ PREŞEDINŢIE MARTIE – Cheltuieli deplasări externe: 1.447.493,93 lei

În martie, deplasările externe ale Preşedintelui Klaus Iohannis au fost: Israel şi Palestina – 7-11 martie, Bruxelles – 17-18 martie, Turcia – 23-24 martie. Este posibil ca tot în bugetul pe martie să intre deplasarea în SUA din perioada 30 martie – 2 aprilie.

Din câte se poate vedea, cea mai lungă deplasare este cea din Israel. În această vizită, Iohannis a rostit şi celebrul discurs despre “viaţa anterioară” alături de soţia sa, Carmen.

După ce B1.ro a publicat raportul de cheltuieli pe lunile ianuarie şi februarie ale Preşedinţiei, Administraţia Prezidenţială a trimis B1 TV o serie de precizări în care se spunea că suma include şi plăţile pentru consilieri şi antemergători.

Cheltuielile cu deplasări externe ale Preşedinţiei pe anul trecut au fost de 5,17 milioane de lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img