spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăhighlightLudovic Orban pus SUB ACUZARE de DNA: Mă retrag din cursa electorală/...

Ludovic Orban pus SUB ACUZARE de DNA: Mă retrag din cursa electorală/ ACUZAȚIILE OFICIALE

-

Ludovic Orban a fost pus sub acuzare luni după amiază de DNA și pus sub control judiciar.

Orban a anunțat că nu mai candidează la Primăria Capitalei și că demisionează din funcția de prim vicepreședinte PNL și din cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

- Advertisement -

„După cum bine știți, PNL a susținut permanent lupta împotriva corupției, a susținut permanent în toate ocaziile în Parlament și alte situații solicitările formulate de DNA, de justiție și nu voi face nicio excepție în acest caz. Atât timp cât a început urmărirea penală împotriva mea, atât timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candidatura de la funcția de primar general din partea PNL”, a afirmat Orban.

Sunt afectat sufleteste, dar nu pun sub nici o forma la indoiala activitatea DNA in acest caz.(…) Am sustinut activitatea DNA si consider ca este benefica pentru societatea romaneasca”, a precizat el.

- Advertisement -

Ludovic Orban nu a dat detalii despre acuzațiile care i se aduc.

ACUZAȚIILE OFICIALE:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img