spot_img
-0.4 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAnalizeInstituțiile de stat din Grecia trebuie să reducă folosirea aerului condiționat

Instituțiile de stat din Grecia trebuie să reducă folosirea aerului condiționat

-

Grecia a cerut joi entităţilor de stat să reducă folosirea aerului condiţionat, să protejeze ferestrele şi să închidă calculatoarele după orele de program, pentru a ajuta la reducerea consumului de electricitate şi a stabili un exemplu pentru restul ţării, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Ca multe alte ţări, Grecia este afectată de anul trecut de creşterea preţurilor la gaze, electricitate, combustibil şi alimente, tendinţă exacerbată după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Din septembrie, Atena subvenţionează facturile la electricitate şi gaze, oferind, de asemenea, un ajutor grupurilor vulnerabile, la un cost total de şapte miliarde de euro.

Acum, Grecia intenţionează să reducă consumul de energie la nivelul statului cu 10% pe termen scurt şi cu cel puţin 30% până 2030 pentru a scădea costurile, au anunţat joi oficialii guvernamentali, într-o conferinţă de presă comună.

„Cu toţii înţelegem importanţa acestor acţiuni simple de economisire a energiei. Cu aceste schimbări minore în comportamentul nostru, contribuim la un efort colectiv”, a afirmat Alexandra Sdoukou, secretar general în Ministerul Energiei.

Un total de 212.000 de entităţi de stat au consumat în 2020 electricitate în valoare de 596 milioane de euro. Anul acesta, consumul este estimat aproape de acelaşi nivel ca cel din 2021, aproximativ 5.346 gigawaţi, dar costul este estimat să crească la 1,16 miliarde de euro, a explicat Sdoukou.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img