spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potenţialul de...

Premierul Ciucă: Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potenţialul de creştere economică rapidă. Îmi doresc ca procentul de 10% din PIB-ul României să fie atins cât de curând de reprezentanţii din aceste sectoare

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Alianţei pentru Turism, în cadrul discuţiilor temele abordate vizând perspectivele bugetare privind implementarea schemei de ajutor HoReCa 2, care să diminueze efectele generate de crizele suprapuse pe care România le parcurge.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre nevoia de a soluţiona lipsa de resurse umane şi asigurarea unui climat educaţional care să permită integrarea pe piaţa muncii a tinerilor absolvenţi.

În context, premierul a dat asigurări cu privire la predictibilitatea mediului fiscal şi a confirmat disponibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru economia naţională, printr-un dialog susţinut.

„Orice modificare fiscală va fi anunţată şi dezbătută cu mediul de afaceri pentru a crea un cadru echitabil pentru toţi factorii implicaţi. Industria HoReCA trebuie sprijinită, mai ales că are potenţialul de creştere economică rapidă. Îmi doresc ca procentul de 10% din PIB-ul României să fie atins cât de curând de reprezentanţii din aceste sectoare. Guvernul României va rămâne un partener loial pentru acest obiectiv”, a transmis Nicolae Ciucă.

Şeful Executivului a evocat, de asemenea, necesitatea reformelor asumate prin PNRR pentru creşterea competitivităţii industriei ospitalităţii.

Sursa citată precizează că primele luni ale anului 2022 au adus o creştere economică a sectorului HoReCa, însă au fost resimţite pierderi generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina şi de creşterea preţurilor. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...