spot_img
27.8 C
București
duminică, iunie 26, 2022
AcasăDezvaluiriÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ CU KOVESI/ Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: Să ajungem la domnul...

ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ CU KOVESI/ Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: Să ajungem la domnul premier

-

România TV a prezentat duminică seară prima parte dintr-o înregistrare explozivă cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în care această îi spune unui procuror să ajungă mai repede la „domnul premier”.

- Reclama -

Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea, spune Kovesi.

Să îl decapați, indică Kovesi.

Șefa DNA se referă la dosarul cu casele din Timișoara despre care pe surse se spunea că îl are țintă pe Sorin Grindeanu, actualul premier, fost viceprimar în Timișoara.

Kovesi îi dă ordinele celebrului procuror Jean Uncheșelu.

Înregistrarea ar fi fost realizată în sediul DNA anul acesta după reuniunea de la Cheile Grădiștei și la acesta ar fi participat mai mulți procurori din subordinea lui Kovesi.

Kovesi a repetat în mai multe rânduri că nimeni nu face presiuni asupra procurorilor cum să rezolve sau nu un dosar.

Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce sa întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o… /nu se intelege/ DNA-u aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei sunt liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă, mai spune Kovesi.

UPDATE: 

Mâine dimineață voi sesiza inspecția judiciară în legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu !, afirmă pe facebook ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader.

CITIȚI ȘI: ÎNREGISTRARE EXPLOZIVĂ CU KOVESI/ Uncheşelu, știţi ce-mi doresc: Să ajungem la domnul premier

- Advertisment -

Must Read

Școlarii din UK vor fi hrăniți cu lăcuste și viermi de...

0
Copiilor din patru școli primare din Țara Galilor li se va oferi insecte de mâncare, cum ar fi greieri, lăcuste, viermi de mătase și...