spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăDiasporă2 români în stare gravă după incendierea unui restaurant românesc în Franța

2 români în stare gravă după incendierea unui restaurant românesc în Franța

-

Trei români sunt internați în spital, dintre care doi în stare gravă, în urma incendierii unui restaurant românesc în orașul francez Aubervilliers, a anunțat duminică pe Facebook ambasada României la Paris.

- Reclama -

Potrivit presei franceze, în seara de 11 iunie trei indivizi care purtau cagule au incendiat restaurantul ‘Transilvania’ din orașul francez Aubervilliers. Potrivit martorilor, atacatorii au răspândit benzină peste tot în incinta restaurantului și apoi au provocat incendiul cu un cocktail Molotov, iar clienții și personalul restaurantului au rămas captivi în fața unei perdele de foc, unii suferind arsuri grave.

‘Un bărbat a pătruns în restaurant, a aruncat cu benzină, am încercat să-l împing, un altul mi-a dat cu gaz și când m-am întors am văzut foc (…) Aveam benzină pe mine, iar fiica mea și soțul meu erau în interior’, afirmă Cristina, una dintre româncele aflate atunci în incinta restaurantului Transilvania. Ea a precizat că a reușit să-și salveze fiica, dar soțul ei este internat în spital cu arsuri.

Conform unui alt martor, două tinere în vârstă de 21 și respectiv 23 de ani au suferit arsuri grave. ‘Aceste două tinere sunt Lidia și Dominica, au 21 și 23 de ani și sunt chelnerițe aici de ceva timp, ele vin din România și (Republica) Moldova’, spune martorul citat de publicația Le Parisien.

În anunțul în care precizează că ‘trei cetățeni români sunt încă internați în spital, dintre care doi în stare gravă’, ambasada României la Paris menționează de asemenea că ‘diplomați ai ambasadei au fost la spital la începutul săptămânii’.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...