spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeIndustria de Petrol a Serbiei reacție la scandalul Nis

Industria de Petrol a Serbiei reacție la scandalul Nis

-

Industria de Petrol a Serbiei a anunțat, în urma deschiderii unei anchete penale împotriva a patru angajați ai Companiei NIS Petrol din România, din cauza suspiciunii de divulgare a datelor confidențiale despre zăcămintele de petrol și gaze din această țară, că NIS respectă cu strictețe reglementările țărilor în care iși desfășoară activitatea.

- Reclama -

De la NIS s-a spus că compania va coopera pe deplin cu toate autoritățile relevante din România.

Procurorii români pentru crimă organizată au anunțat că, în cadrul anchetei, polițiștii au făcut o percheziție în birourile acestei filiale din capitala București și din Timișoara, precum și că au percheziționat locuințele acelor angajați.

După cum se precizează în anunț, în urma percheziției au fost confiscate mai multe documente și suporturi de stocare a datelor, iar opt persoane au fost duse la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism pentru audieri.

A fost depus un rechizitoriu și împotriva a patru cetățeni străini și români care au fost aduși pentru audieri.

Presa din România a raportat, după cum relatează AP, că cei patru suspecți sunt cetățeni ai Republicii Moldova și ocupă un rang înalt în filiala din România a NIS Petrol.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img