spot_img
1.5 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeDe la Lehman Brothers la Credit Suisse

De la Lehman Brothers la Credit Suisse

-

Sectorul bancar din zona euro se confruntă cu o amenințare ale cărei consecințe ar putea rivaliza cu prăbușirea băncii americane din septembrie 2008, Lehman Brothers: Credit Suisse, o bancă de importanță sistemică la nivel global și al doilea mare creditor al Elveției, pare dacă nu chiar în pragul falimentului, atunci măcar ostatic al speculațiilor pe acest subiect.

- Reclama -

Weekendul trecut, managerii de top al Credit Suisse au contactat cei mai mari clienți și parteneri pentru a-i asigura că banca este stabilă financiar, a raportat Financial Times. Reuters a declarat că banca a trimis investitorilor săi o cerere oficială de majorare a capitalului, informație care a fost respinsă de Credit Suisse într-un interviu acordat FT. Cu toate acestea, știrile i-au deranjat pe investitori, iar acțiunile Credit Suisse, care și-au pierdut deja mai mult de jumătate din valoare de la începutul anului, au scăzut luni cu 11% până la un minim istoric.

Potrivit TheStreet, banca elvețiană se confruntă cu probleme specifice, în timp ce și alte bănci s-au confruntat cu probleme similare cu cele cu care s-a confruntat cândva Lehman Brothers. Cu toate acestea, criza bancară va declanșa cu greu o recesiune de data aceasta, a declarat Kirill Komarov, analist șef de investiții la Tinkoff Investments, pentru Vedomosti. Evoluțiile recente de pe piețele financiare au luat prin surprindere Credit Suisse, care se afla deja într-o situație dificilă, a spus el: creșterea ratelor dobânzilor, scăderea piețelor de acțiuni și obligațiuni, o recesiune care se profilează în zona euro și o pierdere netă a venitului pentru o treime consecutiv. sfert. Creditorii europeni, ca marcatori ai recesiunii, vor avea nevoie de rezerve substanțiale pentru a supraviețui crizei care se profilează, a avertizat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img