spot_img
24.7 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăhighlightBăsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE....

Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă

-

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii Special B1, moderată de Sabin Orcan că primirea refugiaților este un aspect extrem de periculos pentru că nu există niciun mecanism de triere a acestora și are convingerea că deja s-au infiltrat un număr important de simpatizanți ai ISIS. Mai mult, președintele consideră că nu trebuie să primim imigranți deoarece România se confruntă oricum cu un număr de imigranți, iar mecanismul pe care l-a stabilit funcționează.

”E o chestiune de securitate și cine ia în joacă acest aspect va plăti scump pe termen mediu și lung pentru că n-o să le schimbe nimeni obiceiurile extremiștilor. Dacă cineva are curaj să spună că în acest val uriaș  noi nu avem extremiști musulmani eu l-aș saluta și l-aș pupa pe frunte. Vreau să aud pe cienva să spună că sunt atât de bine selectați încât nu sunt jihadiști. Eu garantez pe insyinct că au pătruns rețele în UE odată cu ei. În Arabia Saudită nu primesc de-ai lor doar au spus că vor construi 200 de moschei. Eu nu exclud posibilitatea ca șefi de stat din lumea musulmană chiar să vrea un proces rapid de islamizare a unei părți măcar din Europa. Se vor confrunta, să zicem, culturile, dar în Europa ne confruntăm cu vorbe. Ei se confruntă cu bombe. Pentru Allah ei se autodetonează
”, a declarat fostul președinte al României.

”Doar dacă aș fi copil aș spune că avem la porțile Europei un control atât de tare că sunt îndepărtați jihadiștii. Nici măcar nu-i știm pe toți îi știm doar pe lideri. Avem deja declarația ISIS că 4000 de militanți de-ai lor sunt în Europa. Să spunem că au pătruns doar 50. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă. Noi avem altă cultură, cea a întelegerii”, a mai susținut Traian Băsescu.

- Advertisement -

”Sunt impresionat de imaginile pe care le dăm, ba chiar mă șochează și elementele de brutalitate. Acel polițist macedonean are și el limitele lui și are o misiune dată de guvern. Și e lipsa respectului pentru autorități evidentă la oamenii ăstia or eu rămân la poziția mea. Eu cred că România nu are motiv nici obligație și nicio lege a UE nu o obligă să particiope la împărțirea de suflete. În plus, are argumentul Constituției. Poate veni orice avocat să spună că exagerez că populație înseamnă altceva pentru fiecare, dar sunt state precum Monaco sau Luxemburg care au o populație mică”, a mai spus Băsescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img