spot_img
20.2 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDezvaluiriÎnalt ierarh ortodox cu numele de cod Zamfir, preotul turnător al lui...

Înalt ierarh ortodox cu numele de cod Zamfir, preotul turnător al lui Ioan Oltean și diplome false

-

Ion Adrian Alexandrescu, fostul paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Chitila, denunţătorul deputatului Ioan Oltean, pe care pl acuză că ar fi luat şpagă de 600.000 de euro de la afaceristul Mihai Rotaru, în dosarul ANRP 4, a obținut o diplomă falsă de seminarist la Curtea de Argeș dată de nimeni altul decât ÎPS Calinic al Argeșului și Muscelului, scrie Jurnalul de Argeș.

Cu diploma falsă de la Calinic, Ion Adrian Alexandrescu a ajuns preot, iar apoi a fost arestat pentru corupţie de către DNA Constanţa.

- Advertisement -

popaAlexandrescu Ion Adrian a fost condamnat definitiv în aprilie 2014 la 2 ani și jumătate de închisoare.

CITIȚI ȘI: Dezvăluiri explozive despre preotul care l-a turnat pe Ioan Oltean: „Consilier al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel“

- Advertisement -

Fostul popă s-a ascuns după ce a fost acuzat de DNA care a cerut reținerea sa. A fost găsit de politiști în casa unui complice, reținut și arestat.

Ce făcea părintele Alexandrescu până să fie arestat? O nimica toată. Se recomanda peste tot ca fiind consilier şi om de maximă încredere al Patriarhului Daniel.

CALINIC_CROS_MIOVENI_1De profesie mecanic,  în anul 2003, el a devenit fericitul posesor al unei diplome de preafericit absolvent al Seminarului teologic liceal din Curtea de Argeş, eliberată şi parafată de însuşi Calinic.

4-5-1_384_528_90Poate doar din satelit să nu se poată vedea prea clar că diploma reprezintă un fals de toată frumuseţea. Fals care a stat însă la baza năprasnicei cariere preoţeşti a lui Alexandrescu, mai scrie Jurnalul de Argeș.

4-5-2_384_568_90DEZVĂLUIRILE DIN JURNALUL DE ARGEȘ: Sunt numeroase elementele care plasează diploma de absolvent de seminar eliberată de Calinic lui Alexandrescu, în categoria falsurilor. În primul rând, pe document nu există vizele obligatorii ale Ministerului Educaţiei şi Secretariatului de Stat pentru Culte. Este cea mai mică hibă, pentru că marile surprize apar în situaţia matricolă a lui Ion Alexandrescu. Unde nu figurează absolut nicio materie teologică de studiu pentru absolventul cu pricina. Cu alte cuvinte, acesta a devenit seminarist fără a studia vreo boabă de teologie. Mare minunăţie, să recunoaştem. Miracolele nu se opresc însă aici, pentru că în aceeaşi foaie matricolă de seminarist a lui Ion Alexandrescu, cineva a potrivit cu atâta dibăcie mediile obţinute de acesta în ultimii trei ani la liceul industrial, încât să fie identice cu cele din fişa de la seminarul Teologic: 5,86, 5,46 şi 5,89. Stranie coincidenţă, care merge, iată, până la două zecimale. Ciudăţenia devine şi mai mare când observi că, în ciuda acestor medii mici, “seminaristul” Alexandrescu figurează ca absolvent cu media 8,75. Totul nu este de fapt decât o jalnică însăilătură, un fals rudimentar făcut astfel încât Ion Alexandrescu să aibă patalamaua necesară pentru a îmbrăca haine preoţeşti. (…) Calinic este părtaş la un fals în actele de studii, pe baza căruia un individ ca Alexandrescu a putut activa ca preot mincinos.

Calinic Argatu (n. 6 iunie 1944, Crăcăoani, județul Neamț) este un cleric ortodox român, în prezent arhiepiscop al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. În legislatura 19901992 a fost deputat de Argeș din partea FSN.

În anul 1964 a absolvit cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț. Finalizează cursurile universitare în anul 1968, la Institutului Teologic Universitar Sibiu. Este hirotonit preot în anul 1964. La data de 31 decembrie 1972 este tuns în monahism. Între 1 august 1977 și 1 martie 1981 este stareț al Mănăstirii Sinaia, județul Prahova. De la 1 martie 1981 este stareț la Mănăstirea Cernica. În toamna anului 1985 este ales arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului, mutându-se la Mănăstirea Curtea de Argeș. În 1990 a fost ales episcop al nou înființatei Episcopii a Argeșului și Muscelului. În septembrie 2009, odată cu ridicarea Episcopiei Argeșului și Muscelului la rang de arhiepiscopie, a devenit arhiepiscop.

În anul 2007 a fost deconspirat ca fost colaborator al Securitații, cunoscut cu numele de cod „Zamfir”, primind verdict de poliție politică din partea CNSAS.

Prin decizie a Curții de Apel București, pronunțată în anul 2008, s-a stabilit că verdictul CNSAS este eronat, activitatea Î.P.S. Calinic neputând fi încadrată la capitolul „poliție politică

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img