IMPLICARE TOTALĂ PENTRU DESCHIDEREA ANULUI ȘCOLAR ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ

0

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu a inițiat și avut o întâlnire cu directorii unităților de învățământ din Drobeta Turnu Severin și conducerea Inspectoratului Școlar Județean, pentru a organiza deschiderea anului școlar în condiții de siguranță pentru copii și cadre didactice.

„Am rugat directorii să ne comunice necesarul de materiale pentru asigurarea măsurilor de funcționare în condiții speciale a școlilor din municipiu și să se implice, alături de noi, în achiziționarea de echipamente informatice și materiale de protecție sanitară, decontate prin fonduri europene”, a precizat Marius Screciu.

În urma evaluării mai multor scenarii, cursurile vor începe și se vor desfășura cu prezența fizică în clase a jumătate din elevi, iar cealaltă jumătate în online, săptămânal, prin rotație.

„Se vor aplica măsuri speciale de distanțare pentru elevii din clasele terminale, care vor fi prezenți fizic în unitățile școlare. În limita atribuțiilor și resurselor disponibile la nivelul municipalității, implicarea mea va fi totală, ca de fiecare dată, în sprijinirea desfășurării în cele mai bune condiții a actului educațional și pentru siguranța sănătății copiilor”, a mai declarat Screciu.

EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS LA COMANDA PSD MEHEDINȚI, COD MANDATAR: 21200019