spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriIlie Năstase: Isărescu i-a furat bani din buzunar lui Țiriac

Ilie Năstase: Isărescu i-a furat bani din buzunar lui Țiriac

-

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că în locul lui Ion Țiriac, cel care a fost nevoit să mute la Budapesta turneul BRD Năstase Țiriac Trophy după ce Terenul Central din Complexul Arenele BNR a fost închis de ISU, l-ar da în judecată pe guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

- Reclama -

„Ne doare foarte tare ce se întâmplă cu turneul masculin de la București. Nu e normal să îl mutăm după ce noi l-am clădit timp de 20 de ani, și nu a fost ușor, mai ales la început când nu erau bani. Țiriac a scos bani din buzunar să-l țină. Eu în locul lui Țiriac, l-aș da în judecat pe domnul Isărescu. Pe el personal, nu Banca Națională. Că i-a furat niște bani din buzunar… ca să moară un turneu de 20 de ani. Eu un singur lucru îi spun: „Dumnezeu să-l ierte”, pe el pentru ce a făcut. Dacă poate să îl ierte. Terenul de la Arenele BNR nu este al dânsului, este terenul românilor. Iar banca aia trebuie să se numească ‘Banca Românilor’, pentru că este a românilor. Nu e de la mama lui terenul acela. Cineva care stă 27 de ani în postul ăla, mai mult decât Ceaușescu, nu e normal. Au fost drăguți că au dat numele nostru, Arenele BNR Țiriac Năstase, iar ca să ne dea cadou, le-au închis”, a spus Năstase.

Acesta nu înțelege de ce BNR refuză să cedeze Complexul Sportiv „Arenele BNR” autorităților locale sau centrale pentru ca acesta să fie modernizat. „Cine e persoana care poate să ne ajute să luăm terenul înapoi? Că domnul Țiriac a mutat turneul pentru doi ani. Cu cine să vorbim, cu domnul Dragnea, cu președintele României, cu cine? Facem apel la toată lumea să ne dea terenul. De ce l-a mai numit Arenele BNR Țiriac Năstase dacă ni l-au luat? Am furat ceva pe acolo? Doar am ținut în viață un turneu de tenis acolo, atât. Toți îl știm pe Ion Țiriac cât este de ambițios, iar la acest proiect cu patinoarul a ținut foarte mult. A reușit, iar acum o să-l rog eu să mai facă ceva: să facă și metrou până aici. Să-l facă el și să rămână pe viață metroul Țiriac. Eu am fost acolo în Parlament și știu cum merg lucrurile Eu nu am nicio speranță, dacă nu vin privații sau companiile mari nu avem nicio șansă”, a mai afirmat Ilie Năstase.

Ion Țiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, a cedat competiția pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerințelor ATP, Terenul Central fiind închis. În 2016, la ultima ediție a turneului la București, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcționare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare.

Ion Țiriac și Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naționale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu dorește să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img