spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeCIA i-a avertizat pe spanioli că va avea loc un atentat pe...

CIA i-a avertizat pe spanioli că va avea loc un atentat pe Las Ramblas

-

Autorităţile catalane ar fi fost avertizate de acest pericol în urmă cu două luni, de CIA. Serviciul secret facea referire la Barcelona şi în special la zona Las Ramblas. Oraşul era o ţintă evidentă după atacurile din alte oraşe europene importante, precum Paris, Londra şi Berlin, a afirmat agenţia americană de informaţii conform RFI.

- Reclama -

Între timp, la sfârşitul lunii iulie, pe un cont de Twitter asociat cu aşa-numita grupare Statul Islamic, care a revendicat atacul din Barcelona, a apărut un mesaj potrivit căruia un atac în Spania este iminent.

Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de ieri, de la Barcelona, anunţă BBC News.

Printre cei aproximativ 100 de răniţi se află şi doi români. Anterior, agenţia spaniolă pentru protecţie civilă a anunţat că printre victim se află cetăţeni din Franţa, Germania, Spania, Olanda, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, România, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia şi Algeria.

Palatul regal spaniol a condamnat sângerosul atentat şi i-a catalogat pe autori „asasini, simpli criminali care nu ne vor teroriza”, scrie The Associated Press. Reacţia premierului spaniol Mariano Rajoy a venit într-un mesaj postat pe Twitter în care a declarat că „teroriştii nu vor distruge niciodată un popor unit care iubeşte libertatea şi respinge barbaria. Întreaga Spania este alături de victime şi familiile” lor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...