spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăMehedințiIdentificarea unor trasee cicloturistice în județul Mehedinți, care să facă legătura cu...

Identificarea unor trasee cicloturistice în județul Mehedinți, care să facă legătura cu EuroVelo6 și care pot fi introduse în proiecte cu finanțare europeană pentru a fi promovate

-

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat marți la o întâlnire de lucru organizată de Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Călărași, în contextul elaborării Strategiei Teritoriale Integrate de Dezvoltare a Zonei Transfrontaliere România – Bulgaria finanțată de Obiectivul de Politică 5 – “O Europă mai aproape de cetățeni”, selectat în cadrul Programului INTERREG VI-A România – Bulgaria pentru perioada 2021-2027.

Consultările de au fost legate de identificarea unor trasee cicloturistice în județul Mehedinți, care să facă legătura cu EuroVelo6 și care pot fi introduse în proiecte cu finanțare europeană pentru a fi promovate.

“Din fericire, județul Mehedinți a introdus un astfel de traseu, în lungime de 218 kilometri, în care Consiliul Județean Mehedinți este partenerul Consiliul Județean Dolj, pentru realizarea unui traseu cicloturistic de-a lungul Dunării. Obiectivul a fost acceptat pentru a primi finanțare în valoare de 35 milioane euro, în cadrul PNRR.

Sigur, avem multe astfel de trasee care pot fi valorificate din punct de vedere turistic și vom colabora cu toate organismele interesate întrucât orice astfel de proiect face bine județului!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img